2010. május 22., szombat

Kutya-macska bizalom

   Az, hogy létezik barátság kutya és macska között, az nem lehet kérdés. Akinek vannak otthon kis háziállatai, teljesen tisztában vannak ezzel, a többiek pedig biztosan hallották már. Az azonban nagyon érdekes, hogy ez a jó kapcsolat a két négylábú faj között milyen mély bizalommá képes alakulni!
  Nekünk három macskánk és egy foxi kutyusunk van. A macska kicsit sok, de így alakult. Tavaly az egyik kölyöknek sajnos nem sikerült gazdát találni. Mivel nem vagyok olyan szívtelen, mint az aki a sántosi kiskutyákat kidobta az erdőbe, így megtartottuk. A ház őrzője nagyon szereti őket, a kis pici nyár elején az ő házában is született!
Mindegyik cicusra jellemző, hogy a kutyával együtt pihennek, nem csak az ólban, kint a füvön is. Összebújnak, egymást melengetik, élvezik egymás társaságát. Nagyon megbíznak a Kicsiben! Télen ez különösen hasznos dolog, együtt könnyebben átvészelik a fagyos időt.
Az előbb említett kisebbik nyávogi anyukája is már több alkalommal a kutyaólat használta fel a szüléshez, most pedig ő is ugyanezt a helyet választotta!  Tegnap reggelre született meg az ő két utódja, ma amikor kimentem, további ötöt találtam. Ezek már az anyukája apróságai. Hoppá, nagy zavar a gépezetben, most akkor melyik cica kié? Ezt már ők sem tudják, közösen fogják szoptatni, nevelni őket. Mivel mind a ketten ugyanoda ellettek, a szagok teljesen összekeveredtek, nem tudják megkülönböztetni egymástól a picurokat. Ebben a hideg időben együtt, hármasban melengetik majd a kicsiket. A kutya emellett óvja, védi őket.
Nem vicc! Ha az apróságok mellől kijön az anyukájuk, és ők felébredve elkezdenek nyávogni, azonnal rájuk néz. Ha kimásznak a házikóból visszateszi őket, néha az orrával helyrelöködi a kis mozgolódókat. Idegeneket nem enged a közelükbe, csak ha mi megengedjük. Mintha ő lenne az apukájuk, úgy viselkedik!
Természetesen ezt a szeretetet amit a Kicsi a cicák iránt érez, a nyavajás macsekok néha pofátlanul ki is használják. Lopkodnak a kutyatálból, néha kitúrják aktuális helyéről. Ilyenkor legtöbbször enged a ház ura, olykor viszont ráncba szedi a szemtelen hölgyeket. Jól teszi, ne nőjenek teljesen a fejére!
   A cívódások ellenére nagyon mély barátság és bizalom alakult ki a háziállataink között, amit egyrészről jó nézni, másrészről pedig megnyugtató érzés. Amikor nem vagyunk itthon, akkor sem unatkoznak, barátok közt sokkal gyorsabban megy az idő! A tegnap született két kis cicónak már megtaláltam a gazdit, ilyen szerencsém még soha nem volt. A többieknek keresem a lehetőségeket, szóljon ha valaki egészséges, szép cirmos cicát szeretne! Már csak fel kell nőniük, de ilyen testőr mellett ez nem lehet probléma....

2 megjegyzés:

MJ írta...

Kicsi tudja, milyen érzés magányos kitaszítottnak lenni. Talán ezért is, talán másért is....!
Sőt bizonyosan!

Joe bácsi írta...

Lehet. Most már van családja, otthona, van hova tartozzon. Jószívű, hűséges társ!

Megjegyzés küldése