2010. május 20., csütörtök

Kiskutyák nagy pácban

   Az emberi gonoszságnak és szívtelenségnek nincsenek korlátai, ez ismét megmutatkozott a napokban. Szombaton érkezett hazánkba az a ciklon, ami iszonyatosan nagy erejű széllel vegyítve, rekord mennyiségű csapadékot szállított térségünkbe. Ennek is a csúcspontját vasárnap élhettük át, amikor bizony senki nem kívánkozott ki a szabadba, még az állatok sem. Egy anyakutyát nyolc kölykével együtt, mégis ekkor dobott ki ismeretlen elkövető reklámszatyorban, a sántosi erdőbe.
   A kutyusok halálra voltak ítélve, szerencséjükre azonban az erdészek rájuk bukkantak. Kuckót építettek nekik, és a helyiek segítségével, egy kivételével megmentették őket a biztos pusztulástól. Egy sajnos annyira áthűlt már, hogy belepusztult előző gazdája minősíthetetlen tettébe. Nem tudom megérteni, hogy mi visz rá ilyen megoldásokra embereket. Ha nem tudott mit kezdeni a kutyákkal, számtalan egyéb, ennél sokkal humánusabb módszer közül választhatott volna. Lehet, hogy nem akarta a halálukat, csak meg akart szabadulni tőlük? Ez így azonban nem más, mint kegyetlen állatkínzás! Nem tudok elképzelni olyan buta embert, aki erre saját józan eszével ne jött volna rá. Ezért kívánom, hogy találják meg, és kapja meg méltó büntetését, ami akár három év börtönbüntetés is lehet! Több szót nem is érdemel!
   A kis túlélőknek most gazdikat keresnek, mert a kaposvári állatmenhely sajnos telítve van. Aki befogadna a hét darab 4-5 hetes foxi kutyusból akár csak egyet is, annak jelentkezését a 30/ 519-7463-as telefonszámon várják. Remélhetőleg mindannyian gondos, szerető családra találnak, különben nagy valószínűség szerint elaltatják őket! 

1 megjegyzés:

MJ írta...

Törvény van az állatok védelméről, csak még példaadó ítélet nem volt! Mi lenne akkor a visszatartó erő? A nevelés, egészen kicsiny kortól!

Megjegyzés küldése