2010. március 14., vasárnap

Ökörkör



Vajon ki lesz az ökörkör elnöke? Ha meg szeretnéd tudni, kövesd a receptet!







   Először is végy egy díjnyertes kártyajátékot, Vigyáz(z) 6 címmel. Tegyél hozzá egy szabad estét, csipetnyi jó kedvet, nagy marék baráti társaságot, és felszabadult hangulatot. Fűszerezheted kicsit bármilyen jóízű itallal, de vigyázz, ha túl sokat teszel bele, akkor fejfájós reggelre ébredhetsz!
Hagyományteremtő ötletünk támadt szilveszter estéjén kollegális baráti társaságunkkal. Havi rendszerességgel mindenképpen összejövünk, és játszunk! Jó stresszoldás, kikapcsolódás, valamint összetartó csapattá nevelés. Nem szakmázunk, nem politizálunk, egyszerűen csak jól érezzük magunkat, kifulladásig nevetünk, mindezt úgy, hogy semmi durva butaságot nem követünk el. Ezt csak azért mondom, mert a mai fiatalságot elnézve sokszor tapasztalható, hogy ha összejönnek játszani, akkor előbb vagy utóbb valami gátlástalan esztelenséget tesznek. 
Az utolsó két alkalommal a kártyázásnál maradtunk, egy kevésbé ismert, de annál jobb játéknál! 1994-ben az év kártyajátékának választották, mi csak most ismertük meg. A játék célja nem kevesebb, mint megválasztani az ökörkör elnökét, de ezt a címet persze senki sem szeretné elnyerni.
Minden játékos a kezében levő, 1-től 104-ig számozott kártyából kapott tíz lapból gazdálkodik. Négy sorba lehet lehelyezni a kártyákat, soronként maximum 5 lapot.

De vigyázz! Akinek a lapja egy sorban a hatodik lesz, az összeset fel kell vegye, ami ott volt. A kártyákon a számok mellett különböző színű és számú ökörfejek vannak feltüntetve. Azt, aki a játék végén a legtöbb ökörfejjel rendelkezik, az Ökörkör elnökéül választják. A játék győztese, aki a legkevesebb ökörfejet gyűjti össze a parti során. Nem írom le a pontos játékszabályt, fölösleges. Legyen elég annyi, hogy 10 fő is játszhatja egyszerre, nem túlságosan gondolkodtató, fordulatos, izgalmas, és egy jó hangulatú társaságban nagyon vicces, szórakoztató program!    
   Javaslom mindenkinek a kipróbálását, elsősorban azoknak az ifjaknak, akik nap mint nap a gép előtt ülnek, és társas kapcsolataik alakítására nem szentelnek időt, maximum az msn segítségével! Higgyétek el, egy ilyen szórakozás többet ér minden képernyőre meredő kikapcsolódásnál.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése