2010. május 5., szerda

Kedvencünk, a Mackó

   Nem tudom ki hogy van vele, nekem mindig is kedvenceim voltak a mackók. Mindegy, hogy valódi medve, plüss, rajzfilmfigura, esetleg kép, én ezt a szép állatfigurát nagyon kedvelem. Található is szép számban az otthonunkban, legtöbb plüss formában, de nagyon sok képet készített Enikő is szalvétatechnikával, amik a nappali falát teszik vidámabbá. Ezeket természetesen én rendeltem meg nála, meg is kaptam miattuk a nagy gyerek címet!
   Legutóbbi szerzeményem a képen látható, csupa természetes anyagból házilag készített figura, melyet mindenki könnyedén legyárthat. Nem Enci csinálta, egyik hetedikes tanítványom édesanyja örvendeztetett meg vele bennünket, én karácsonyi meglepetésként kaptam. Nagyon örültem neki, tetszik! Nem voltam vele egyedül, mert a karácsonyi vásárra készített összes medve gyorsan elfogyott, igazi közönségkedvenc volt.
   Ez is bizonyítja, hogy nem kellenek drága dolgok az örömszerzéshez, elég egy kis ötletesség, és máris filléres dolgokból olyan ajándékot teremthetünk, aminek biztosan örül aki kapja. Itt az alapanyagok: dió, pisztácia, földimogyoró, festék, fonal a sálhoz, apró kis ruhadarab a kalaphoz, ragasztó az összeillesztéshez. Pár perc alatt kész a remekmű olcsón, és saját kezünkből! 

1 megjegyzés:

MJ írta...

"..nem kellenek drága dolgok az örömszerzéshez,.."
Tényleg nem!!!!

Megjegyzés küldése