2010. március 29., hétfő

Tankoljunk?

   Na bumm, megint beletrafáltam! Biztos voltam benne, hogy két hétnél tovább nem bírja a Mol, és emeli az üzemanyag árait. Bejött, szerdától ismét három forinttal többet fizethetünk.
   Semmi meglepő nincs a dologban, ahogy közeledünk a nyár irányába, egyre drágább lesz gépjárműveink itatása, és itt nem számít, hogy mit hoznak fel indokként. Így megy ez évről-évre!
Hihetetlen számomra az, hogy minden emelés alkalmával elhangzik a sajtóban a felhívás: menjünk tankolni! Minek? Egy átlag autósnak szerény matematikai tudással is rá lehet jönni, hogy nem spórol vele semmit, sőt ráfizethet, ha célba vesz egy benzinkutat. 3 forinnttal számolva 40 liter esetén 120 forintot nyerünk. Ez a legtöbb autónál már szinte üres tankot feltételez, ekkor amúgy is szóba jön már az itatás. Soron kívül elmenni egy benzinkúthoz, az vajon mennyibe kerül? Ezek a felhívások jó forgalmat hoznak a kutaknak, de gyakorlati hasznuk a semmivel egyenlő! Maximum a bosszantásunkra jó csak....
    Gondolkodom a bioetanol alkalmazásán, de tartok attól, hogy minél többen térnek rá át, annál inkább megdrágul. Gázzal többet nem teszem tönkre az autót, így azt hiszem hurokba kerültem. Lehet kecskét kellett volna vennem autó helyett, az keveset fogyaszt, tejet is ad, füvet is nyír, amúgy meg minek úgy rohanni...

2 megjegyzés:

Brandyman írta...

Biztos vagyok benne, hogy 350 Ft/liter árig nem is fognak leállni. Minden bizonnyal az etanolt is emelni fogják, ha sokan "átállnak", de eddig még ezen elég erős úniós támogatás van. Másrészt amíg utoléri a benzin árát az etanol, az idő alatt az átalakító ára már régen visszajött, és nyertünk a bolton. A környezet is.

Joe bácsi írta...

Bízom benne, hogy így lesz! Figyelem tapasztalataidat a fórumon, remélem hosszú távon is sikered lesz a beszereltetéssel!

Megjegyzés küldése