2010. március 17., szerda

Önzetlenség

Példaértékű összefogásról tettek bizonyságot a Kaposvári Általános Iskola tagiskolái. Közülük is kiemelkedő szerep jutott a Kisfaludynak, mert nem sajnáltak lemondani egyéni sikerükről, egy közös érdek céljából a diákolimpián.


A 2009/2010. évi IV. korcsoportos fiú röplabda városi forduló döntőjén harmadik helyezést ért el a Gárdonyi, második lett a Berzsenyi, míg a dobogó legfelső fokára a Kisfaludy Tagiskola léphetett fel. Ezzel ők jutottak tovább a megyei fordulóra. Megtehették volna, hogy egyéni sikerre éhezve továbbmennek, de nem ez történt. A három iskola felkészítő tanárai összebeszéltek, és kiállítottak egy sokkal erősebb csapatot! Mindegyik iskolából kiválasztották a legjobb tudású játékosokat, és együtt, egy célért összefogva, Kaposvári Általános Iskolaként meneteltek tovább.
A megyei döntőt Igalban -egyértelmű játékban-, összesítve 2:0 arányban nyerték meg.
Felkészítő tanárok: Ladovics Károly (Gárdonyi), Sziget András (Berzsenyi), Törő Zoltán (Kisfaludy).
Csapattagok:
        Berzsenyi:  Bosnyák Dominik, Bögöly Gábor, Hajdu Bence,
                              Hajdu Gergő, Trimmel Patrik
        Gárdonyi:    Kulcsár Adrián, Pete Géza, Tóth Ádám
        Kisfaludy:    Bali Bendegúz, Hirt Máté, Németh Soma, Szüle Péter,
                               Farkas Dávid
A csapatnak és felkészítőiknek is gratulálunk, az országos elődöntőkhöz pedig sok sikert kívánunk!
Az esetből valamennyien tanulhattunk valamit. Egy közös célért megéri összefogni, és nem az egyéni érdekeket , hanem a többségét kell előtérbe helyeznünk. Reméljük, hogy ez a közös munka a továbbiakban csak folytatódni fog, nem csak a sport terén, másban is!

1 megjegyzés:

MJ írta...

Ez szép, igazán szép gesztus és példaértékű összefogás! Az eredményhez pedig gratulálok és további szép sikereket kívánok.

Megjegyzés küldése