2010. március 11., csütörtök

"Fürdetés!"

No igen, ahogy a képből is látszik, nem az esti szokványos fürdetésről lesz szó. Bár lassan már a húsvéti locsolkodáson kellene gondolkodnunk, a havazásnak hála, más stílusban fürdethettük meg a lányokat.


Szeretett hetedik osztályommal az udvaron összetalálkoztunk. Bár túl vagyunk már réges-rég az idei első havazáson -melyben kötelességünk nekünk fiúknak megfürdetni a fiatal lányokat-, azért hirtelen ötlettől vezérelve úgy gondoltuk használjuk ki az utolsó alkalmat is! Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy szépek lehessenek! Rajtunk ugyan ne múljék! Persze a lányok kakaskodása is hozzásegített a "nehéz döntés" meghozatalához. Nem sok kellett, pillanatok alatt kisebb hócsata bontakozott ki az udvaron, ahol kaptak a lányok rendesen. Védekeztek ők hősiesen, de valljuk be ebben a fiúk azért jobbak! Alapos fürdetésnek tettük ki őket az osztály fiaival, majd mit ad isten érdekesebbé vált egymást is dobálni. Pontosabban engem, mert nyilvánvalóan nagy célpontot nyújtok. Oda se neki, a hó csak víz, majd megszárad! A nagy csata végeztével, ahol ugyan földre nem kerültem szerencsére, mégis azt hiszem alul maradtam a "sok lúd" elleni küzdelemben. Közelharcban maradtam a nyerő, de hógolyózásban mit tehettem egyedül? Győzött az osztály, gratulálok! No de sebaj, ettől is kicsit közelebb kerültünk egymáshoz. Mert valljuk be mi felnőttek, a gyerekek szeretik, ha nem csak mindig a zord, szigorú, nevelő oldalunkat mutatjuk, hanem néha megmutatjuk saját gyermeki lényünk egy darabkáját is. Ettől ők még tudják kinek hol a helye, de mégis jobban elfogadnak minket. Én igyekszem, hogy mindig maradjon bennem cseppnyi gyermekség, és azzal együtt neveljem őket tisztelettudó, illedelmes, teljes értékű felnőtté.  Hogy a kedves olvasó ne aggódjék a hölgyek egészségi állapota miatt, azt is el kell mondanom, hogy a rászorulók hajszárítót is kaptak a szárítkozáshoz, hisz első az egészség!

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hát volt mikor én is csavarni tudtam a hajamból a vizet.. akkor lányként, elég gonosz dologként éltem meg, de most így évekkel később már kellemes kis emlék :)
Schmidt Lilla

Névtelen írta...

Csókolom Józsi bácsi!:)
Jó lett a cikk nagyon :D
Nagyon jó tesi óra volt :D:D
Hát igen a fiúk kissé megfürdettek minket nade semmi gond volt hajszárító :D:D:D(még szerencse)
Köszönjük hogy feltetszett tenni minket a blogjára!:)
További kellemes blogírást!:)

Bojtor Zsuzsanna 7.a

Joe bácsi írta...

Jól esik, hogy tetszett és örültök neki. Nagy valószínűséggel szerepeltek majd még a továbbiakban, hiszen a blog egyik lényege, hogy a számunkra kellemes dolgokról itt megemlékezhetünk!
Az osztály pedig mindig is fontos volt számomra, de ezt úgyis tudjátok!

Névtelen írta...

De remélem az előző osztálya is fontos volt Önnek, és még emlékszik ránk!!!

Joe bácsi írta...

Naná, hogy emlékszem, soha nem felejtelek el benneteket! Tudod te is, mennyire szerettelek titeket... Nem írtad alá, így nem tudom ki vagy, de mindenképpen örülök neked!

Megjegyzés küldése