2010. június 26., szombat

Sportos hét

Csata közben
   Megtartottuk a második turnust is a Matula tanyai Sportnapköziben. Az első heti csapadékos kezdést két esős nap követte, de szép lassan azért a nap is kisütött néha. Szerdától már a szabadban tölthettük el az időt, és ment minden az eltervezettek szerint. Ismét szép hetünk volt!
   Hétfőn reggel esett ahogy a csövön kifért, mi a szervezők pedig enyhe mérgelődéssel vettük tudomásul, hogy a szabadba tervezett programokat sutba dobhatjuk. Persze ez kedvünket és lelkesedésünket egy pillanatig sem szegte, erre az eshetőségre is fel voltunk készülve. A tábornyitó után három csoportba szedtük a gyerekeket, ők így is maradtak a hét folyamán. Mindegyik csoport 16 fős volt,  ebből az egyikben szinte mindenki a Kisfaludy diákja. Őket direkt válogattam egybe, az első két esős napot végig velem, és Bencével töltötték.
Hétfőn saját iskolánk tornatermében töltöttük az időnket, ide a szakadó eső miatt autóval mentünk fel, majd busszal vissza. Változatos játéknap volt, végigjátszottuk a kidobók széles palettáját, fogóztunk, métáztunk. Egy foglalkozáson megtartottam a kajakozás alapjairól az órát, ahol elméleti tudnivalók mellett mindenki elsajátíthatta a lapátforgatás technikáját. Ezen tudás nélkül soha nem engedek vízre senkit, így amikor először beleültetem őket a kajakba, már ügyesen el is tudnak lavírozni a közelemben. Annak ellenére, hogy teremjátékokkal kellett foglalkoznunk egész nap, mégis mindenki jól érezte magát. A másik két csoport a Berzsenyi tornatermét használta ugyanilyen keretek között.
Kedden már reménykedtünk a javulásban, de sajnos hiába. Délelőtt egy órára ismét a terembe mentünk, majd birtokunkba vettük a lőteret, ahol mindenki kipróbálhatta lövésztudását, persze csak légpuskákkal. Miután levadásztunk néhány acélállatkát, reménykedve szemléltük az eget, de továbbra sem volt szerencsénk.
A kajakverseny győztesével
a futam után
Ebéd után ismét fedél alá kellett vonulnunk, de sajnos nekünk kimaradt az asztaliteniszcsarnok, mert délután el kellett mennie az ottani edzőnek. A másik két csoport ezt a programot délelőtt elintézte, nekünk maradt a tornaterem. Bár maradt a lelkes részvétel, azért egyre inkább vágyakoztunk a szabadtéri feladatok után.
Szerdától ez is megadatott, végre kisütött a nap, és bár szeles, hűvös maradt az idő, azért végre elkezdhettük az igazi élménydús programokat is. Innentől kezdődően mindennap kajakoztunk, volt petangue, íjászat, számháború, görkori és bringasuli.
Utolsó nap versenyekkel zártunk, minden sportágban megmérettethették magukat a gyerekek. Nálam természetesen kajakverseny volt, amit nagy örömömre Csenge nyert meg -ő az egyik hetedikes túratársam-, maga mögé utasított két vele egykorú fiút is. Ezt nem hittem volna, de megcsinálta! 18 nevezőből lett az első, szóval büszke vagyok rá, és gratulálok neki!
Rám maradt a Petangue verseny lebonyolítása is, itt már nem a Kisfaludy növendéke győzedelmeskedett. Iskolánk tanulói azonban mindenhol megállták a helyüket, és persze a versengés mellett sok új barátra is leltek a város többi iskolájából. Anett nagyon ügyesen íjászkodott, negyedik lett. Bringában is jól szerepelt. Persze sorolhatnám tovább, de felesleges. Lényeg, hogy ügyesek voltak, és remélhetőleg nagyon jól érezték magukat.
Egy kis petangue
   Pénteken a táborzárás után többen könnyes szemmel búcsúzkodtak, én is kaptam több nagy ölelést is, ami igencsak jól esett. Örülök, hogy sok új kellemes fiatalt ismerhettem meg, remélem még találkozunk. Most azonban kezdődik egy újabb turnus, az idei utolsó. Bizakodom benne, hogy eső nélkül, mert már őszintén unom! Hamar vége lesz a nyárnak, szólnak a "csengettyűk"! Addig is érezzétek jól magatokat, mozogjatok, sportoljatok, pihenjetek. Augusztus végén egy túrával kezdünk! Hiányozni fogtok! :D

Megjegyzés: További képek lesznek megtekinthetők a Team Kaposvár oldalán a hét végétől!

2 megjegyzés:

Apa54 írta...

Csupa játék, hát nem ez nyár lényege? Gyereknek igen, a felnöttnek? Föleg ha pedagógus az illető.

MJ írta...

Az ablakon kitekintve nem látszik, de a jósok szerint jön a napsütés!

Megjegyzés küldése