2010. június 18., péntek

Csapadékos kezdés a Matulán


    Időjárás szempontjából nem a legjobban sikerült a Matula tanyán rendezett sportnapközi első turnusa, mégis mindenki jól érezte magát, vidám három napon vagyunk túl. A keddi, utolsó tanítási napot követő reggel borús, esős időt hozott. Nem ehhez szoktunk, az elmúlt években ilyenkor ragyogó napsütés, szinte kánikulai meleg várt minket a napköziben. Hangulatunkat, programunkat mégsem hagytuk elrontani!

   Csoportunkkal tornaterembe kényszerültünk a délelőtt folyamán, ahol rengeteg mozgásos játék mellett megtanultuk a kajaklapát forgatását, megbeszéltük a balesetmegelőzéssel kapcsolatos tudnivalókat. Senki nem unatkozott, sőt! Kisportoltan, jókedvűen láttunk neki az ebédnek. Közben érkezett még egy kiadós égi áldás, pedig mindenki nagyon szeretett volna már vízre szállni. Újabb teremben lezajlott métázás után végre kisütött a napocska, és az utolsó órában már szelték a kajakok a Matula-tó víztükrét. Nagyon jó nap volt!
Csütörtökön és pénteken is folytatódott a borongós, változékony időjárás, mégsem estünk pánikba. Minden nap volt minden amit korábban beterveztünk, íjászkodtunk, petangue versenyt játszottunk, volt számháború, strandröplabda, görkori, labdajátékok, kajakozás is. Bár az égiek nem voltak hozzánk a legkegyesebbek, ma mindenki elégedetten hagyta maga után az első turnust, sikerrel zártuk ezt a három napot! A gyerekek nagyon jók, szorgalmasak és ügyesek voltak. Köszönjük, hogy ilyen aktívak és lelkesek voltak, várjuk őket jövőre is!
   Jövő héten új turnus kezdődik, öt napon keresztül három-négy csoportnyi általános iskolás korú diák vesz részt programjainkon. Bár az időjárás változékony jellege megmarad, mi továbbra is megteszünk mindent annak érdekében, hogy jól érezzék magukat, és a lehető legváltozatosabb módon nyújtsunk nekik sportlehetőségeket. Korlátozott létszámban van még hely a táborban, aki szeretne jelentkezni megteheti nálam is, avagy hétfőn reggel fél nyolckor. Várunk mindenkit szeretettel!

4 megjegyzés:

MJ írta...

Íjászkodni bevesztek engem is? Azzal még nem lőttem.

Apa54 írta...

Arra én is beneveznék. Utoljára gyerekkoromban, a saját készítésű ócskaságommal lőttem.

Joe bácsi írta...

Déli órákban akár megoldható... Egyébként nagyon jó!

MJ írta...

Gyerekként igen. Hajlékony fűzágból készített íjjal, nádszálból vágott nyílvesszővel a végére húzott bodzaágból metszett kis nehezékkel.
Nosztalgia járat vége!

Megjegyzés küldése