2010. június 25., péntek

Gólyák párban

    Gólyaúrfi úgy látszik elégedett a nálunk található kínálattal, és fogadtatással. Ma elhozta a párját is! Sajnos nem volt szerencsém, én ez idő alatt javában dolgoztam a Matula tanyai sportnapköziben, ahol ismét lezártunk egy hetet. Jó volt, erről holnap majd megemlékezem. Most maradok a gólyáknál, fáradt vagyok egy hosszabb beszámolóhoz.
   Pár nappal ezelőtt írtam a békainvázióról. Elleptek minket a kis békák, milliószám ugrálnak az egész területünkön. Ma már azt is felfedeztük, hogy folyamatosan vándorolnak fel az utca és a házak irányába, távolodnak a kis tavunktól. Mennyiségük megsaccolhatatlan, nyüzsögnek folyamatosan, egy négyzetméteren is képtelenség volt őket megszámlálni. Írásban és szóban visszaadhatatlan ez a jelenség, ha nem látom én is nehezen hiszem el. Kicsit aggódom is, hogy ez a sok béka hova fog letelepedni, mindenesetre a gólyákat nagyon vonzzák. Míg én sportoltattam táborozóinkat, addig Enci itthon tüsténkedett. Ő vette észre, hogy két gólya is lépeget udvarunkban. Felfedezésük után még egy órán keresztül csemegéztek a brekegőkből mielőtt tovább álltak. Nagyon örülünk nekik, hiszen mindketten imádjuk ezeket a madarakat. Igaz a várva várt csomagot még nem tették le a küszöbünkre, de majd csak eszükbe jut az is...  :D
   Minden nap több órára is ellátogathatnak hozzánk ők ketten, békából és szíves vendéglátásból nálunk most nincs hiány. Ezeket a szép és sajnos igencsak veszélyeztetett szárnyasokat még a cicáink is békén hagyják, pedig ők aztán nekimennek mindennek! Minap láttam, hogy a fekete kis párducunk is érdeklődve szemlélte, szinte csodálta őket. Van is mit!

5 megjegyzés:

MJ írta...

Te még azt hiszed a gólya hozza? ApuskáááM!

Joe bácsi írta...

Miért nem? Akkor Mikulás sincs? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :D

Apa54 írta...

Jóska. Szerintem a leendő nagypapa megnyugodhat. Fia már nem hisz a gólyamesében, nagyon is tisztában van a valósággal. Csak türelem. A gólyák ittléte jó jel.

MJ írta...

Mikulás? Dehogy nincs! Ő hozza a Tálapót. Aztán együtt szilvesztereznek és várják a Nyuszit!
A gólyák ottléte tényleg jó jel!

Joe bácsi írta...

Jó bizony! Fogynak a békák!

Megjegyzés küldése