2010. április 13., kedd

Mecs(extrém)

   Hiába, ha valamit elkezd az ember, nehezen tudja abbahagyni, így van ez az emlékek folyásával is, egyszerűen csak özönlenek, ha belekezdünk egy kis nosztalgiába. Volt osztályom kapcsán jutott eszembe egy nagyon élvezetes napunk, amit egy ökoturisztikai parkban töltöttünk el az Árpádtetőn, a Mecsekben, Pécstől 2 km-re.

    Minden tekintetben egy extrém nap volt ez, mivel nyolcadikos osztályt két pedagógus és néhány szülő kísért el egy olyan helyre, ahol az extrém sportlehetőségek kerültek előtérbe, vagyis a felelősség súlya is nagyobb  volt egy szokványos osztálykirándulásénál. Mivel megbízható és rendes csapatról beszélhettünk, ezért Zsuzsa nénivel úgy döntöttünk, bevállaljuk a feladatot, persze az kikötésre került, hogy nekem csúsznom-másznom kell a gyerekekkel mindenhova. Oda se neki, mi az hogy!
Ez a nap gyorsan, mozgalmasan telt, rengeteg élménnyel, vidámsággal tarkított bennünket, nagyon jól szórakoztunk! Aki még nem volt, annak kedvéért egy kis ízelítő a kínálatból: van bobpálya, mászófal, gokart és quad pálya, zorb, monocikli, kiállítások, különféle sportpályák, valamint ami nekünk a legjobban tetszett, alpesi kötélpálya is.
Kezdetnek a gokartpályát támadtuk le, az osztály nagy része valamilyen három, vagy négykerekű járgányra pattant, és olyan versenyt rendeztünk, hogy csuda! Fáradt is mindenki rendesen, egy testnevelés óra sem ér fel ezzel. Sorban végigmentünk a lehetőségeken, mindenki megtalálta a neki tetsző elfoglaltságot, majd elérkeztünk a kötélpályához, ahol sokan le is horgonyoztunk. Négy része volt akkoriban, egy-egy a kicsiknek, a kezdőknek, a haladóknak, a negyedik pedig egy kötélcsúszda. A mi méreteinkkel három maradt, a kezdőkét mindenki végig tudta csinálni, a haladóké már kihívást jelentett, csúszdázni pedig ki nem szeret? Mozogtunk egész nap, az izmaink alaposan meg lettek dolgoztatva, így a nap végére alaposan elfáradtunk, de ez a fáradtság nagyon jól eső érzés volt, ráadásként vegyítődött a közös élmények felett szerzett örömünkkel.
   Ez a nap is hozzájárult ahhoz a jó kapcsolat kialakulásához, amiről korábban már írtam. Sok-sok ilyen program van egy iskola életében, amiből kár kimaradni, és amíg fiatal a pedagógus, addig plusz energiával töltődhet fel tőle. Hamarosan az utód osztály is nyolcadikba ér, most ők jönnek. Készüljetek, ha megbízhatunk bennetek, akkor megyünk veletek is! Már a mókás felvételek készítéséért megéri ide eljutni!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése