2010. április 8., csütörtök

Birkózó lányok

    Kicsik a lányok, de erősek! Ismét egy nagy sikerről számolhatok be. A birkózó diákolimpia szabadfogású leány és korcsoportos fiú kategória, országos döntőjét rendezték március 26-27-én Szentesen. Iskolánk tanulói közül, a II-III. korcsoportos leányok között a 27 kg-os súlycsoportban Kiss Krisztina 4.c (KASI), a 45 kg-os súlycsoportban pedig nővére, Kiss Alexandra 5.a (KASI) lépett szőnyegre.
   A testvérek a döntőig meg sem álltak, ott aztán úgy folytatták, ahogy délelőtt elkezdték, és mindketten megszerezték a diákolimpiai bajnoki címet! Szandi a tavalyi ezüstérem után lépett előre egyet, Krisztike pedig első diákolimpiai fellépésén végzett az első helyen. Mindkét lány első ránézésre törékeny, szolid alkat, aki nem ismeri őket, nem is gondolná milyen erő rejlik bennük. Az egész családra jellemző a sportosság, és az egészséges életmód, a szülők támogatják gyermekeik ilyen irányú előmenetelét. Szandit van szerencsém tanítani testnevelésből, a jelenlegi ötödikeseim közül bizton állíthatom, hogy az egyik legügyesebb, bármibe fogunk is bele. Kitartó, tisztelettudó, nem húzza ki magát a munka alól. A birkózás mellett erősen elkötelezettek a lányok a Judo iránt is, Szandi nyáron ott is bizonyíthat. Remélem  hasonlóan szép eredményt ér majd el, én igen bízom képességeiben. Úgy tudom ez utóbbi sportágat szeretné a jövőben komolyabban űzni, bár továbbra is nagyon szereti a birkózást is. Egy ilyen eredmény után nem is csoda!
   Nagyon büszkék vagyunk diákolimpiai bajnok lányainkra, köszönjük kemény munkájukat, az edzők nagyszerű felkészítő munkáját, és nem utolsó sorban a szülők támogatását!

Szandi döntője felvételről:


Kiss Alexandra / KASI, Kaposvár (kékben) - Ratykó Boglárka / Orosházi SP



Kriszti mérkőzése:

1 megjegyzés:

Apa54 írta...

Konszolidált verekedés, nagyon helyes, gratulálok.

Megjegyzés küldése