2011. május 1., vasárnap

Borongósan üres a légtér...

   Szép nap ez a mai, hiszen duplán is ünnepelhetünk. Ma van a munka ünnepe, ezzel kapcsolatban ismét csak az jutott az eszembe, hogy milyen szerencsés is vagyok, hiszen van állásom. Még. Ki tudja meddig? De addig is, legalább van okom ünnepelni a munkát, míg százezreknek ez a gondolat igencsak keserűséget okoz. De hagyjuk most ezt! Ennél is sokkal fontosabb, hogy anyák napja van! Délelőtt felköszöntöttem édesanyámat, családi körben ismét összeültünk, beszélgettünk. Ez is milyen jó, igaz? Ünnepi nap ez a mai, mégis olyan borongós a hangulatom, máma...


   Ennek nem az esős idő az oka, hanem az, hogy miután hazaértünk és kint takarítottam Bundás után az újabb ásatások nyomait, figyeltem a madarak énekét. Hallgattam őket, és hirtelen nagy hiányérzetem támadt. A fecskék! Tavaly pont május elsején érkeztek meg, meg is írtam akkor. Egy éve is nagyon hiányoltam már őket, hiszen évről-évre folyamatosan lakott nálunk két-három család, de késtek. Idén szerintem aggasztóbb a helyzet, hiszen sokkal kellemesebb volt a tavasz, korábban beköszöntött a meleg idő. Még sincsenek sehol....
Április 16-án a desedai túránkon, a toponári szőlőhegyben már sorakoztak a villanyvezetéken, az idei első füstifecskék. Azóta már több mint két hét telt el, már itt kellene lennie a mieinknek is. Ha élnek még egyáltalán. Remélem igen, bár az egyik családot tavaly pont nálunk érte támadás és tragédia, mégis bizakodom abban, hogy legalább a fiókák visszatérnek. Ezidáig azonban minden fészek üres, és akárhogy kémlelem is az eget, eddig egyetlen molnárfecskét sem fedeztem fel itt, az aszalói légtérben.
   Sokat írtam már korábban arról, hogy mennyi veszély is leselkedik ezekre a kis utazókra, mennyire ritkul a számuk. Nem szeretném ismételni magam. Szeretem azonban őket, és nagyon hiányolom cikázásukat az udvarból. Szorítsatok, hogy aggodalmam hiábavaló legyen, és ismét csak késésről legyen szó!

Nem témába vágó dolog, de a holnap kezdődő érettségi vizsgákhoz minden érintett olvasómnak, és volt tanítványomnak nagyon sok sikert kívánok! 

3 megjegyzés:

MJ írta...

Még viszonylag keveset látni belőlük. Nem jöttek meg tömegesen. Remélhetőleg hazaérnek nemsokára!

Magdi írta...

Én tudom, hogy azok a fecskék visszatérnek...
Nagyon szeretem én is a madarakat:)
Szeretettel.Magdi

Szitya írta...

Szurkolok! Imádom én is ezeket a madarakat (is)!

Megjegyzés küldése