2011. május 31., kedd

Teremtájékozódás

   A tegnapi nap fő eseménye iskolánkban, a teremtájékozódási futás volt. Kati néni szervezte meg a tanulóknak, mivel korábban ez a program sikeres volt előző iskolájában is. Nekem úgy tűnt, hogy nálunk is nagyon tetszett a többségnek, még azok is jól érezték magukat, akik "hivatalból" kelletlenkedtek.
   Korán kezdődött a reggel, fél hétre mentünk előkészíteni a mesterséges "erdőt" diákjainknak. A fő szervező Kelemen János volt, aki korábban magyar tájékozódási futó válogatottként, jelentős eredményeket ért el, ma pedig azon munkálkodik, hogy ezt a sportágat a lehető legtöbb fiatallal megismertesse, megszerettesse. Ő is hozott egy kisebb csapatot, mi is többen felálltunk, sőt három nyolcadikos segítőnk is akadt. Hamar elkészült így a pálya, és gördülékenyen, csúszásmentesen futott le a rendezvény. Mire az iskola összes tanulója megismerkedett a sportág lényegével, megtanulta az alapokat, sőt még egy röpke versenyen is részt vett, már fél öt volt. Ez alatt ebédszünet nélkül, folyamatosan pörgettük az osztályokat, és alaposan elfáradtunk. Megérte, mert személy szerint nagyon sikeresnek könyvelem el a programot. A terem kipakolása is megtörtént fél óra alatt, hála a lelkes nyolcadikosaim segítségének, akik természetesen megkapják majd méltó jutalmukat.
   Először rendeztünk ilyen tájékozódási napot iskolánkban, de reményeim szerint nem utoljára. Ezen kívül pedig remélem, hogy sokak kedvét meghoztuk ahhoz, hogy érdeklődjön a tájfutás iránt, és még többen vegyenek részt a Zöldpont életmódklub hasonló irányú rendezvényein is. 

2 megjegyzés:

Ági írta...

Bocsánat de a címet látva azt hittem új iskola épült és azokat jártátok be a diákokkal, magyarul tájékozódtatok hol a szertár, az énekterem és a tanári. Erre kiderül, hogy a tájfutás beltéri változatával ismertettél meg bennünket. No erről sem hallottam eddig. Viszont nagyon tetszik.

Ágnes

Mónika írta...

Kati néni, akkor most már nálatok is hagyományt teremtett!
:)
Jó ötlet, követendő példa lehetne másoknak is...

Megjegyzés küldése