2010. július 22., csütörtök

Zátonyra futott fatörzs

   A tegnap említett füstös folyó azért rejtett magában jócskán örömöket is. Ilyen volt például a középen lévő zátony, melyen egy hatalmas fatörzs rekedt meg hosszában. Ki tudja honnan hozta el a gyors és erős vízáramlat? Szépen kikezdte már a víz ereje, de így is hatalmas monstrumként emelkedett felszínre. Mi pedig elfoglaltuk!

   Nem említettem még, de a szóban forgó vízpart a Drávánál található, melyről régebben írtam már beszámolót. Az akkori vízállás jóval magasabb volt a jelenleginél, akkor ez a kavicsképződmény a közepén elérhetetlen volt. Most esténként néha ki is bukkant a felszínre szigetként a zátony, ahogy a horvát erőmű fogta a vizet. Mikor újra megengedték, a fatörzs is majdnem teljesen víz alá került. Érdekes volt a folyamatos változás!
Ez a folyó nagyon erős sodrású, mégis könnyedén átúsztunk a közepén található látványossághoz. Itt lehetett szúnyogmentesen strandolni, ülőfürdőzni, napozni a törzsön. A lányok szép kavicsokat gyűjtögettek, a csúnyábbakkal dobóversenyt rendeztünk. A lapos formával kacsáztunk, az igazán formás darabokat pedig kimentettük a partra. Mi fiúk kitapogattuk a folyó medrét, és találtunk olyan szakaszt, ahol be tudtuk vinni a horgászfelszerelést. Innen támadtuk később a halakat, nem is sikertelenül! Két méretes ponty, keszegek akadtak horogra. Meglepő, de találtunk egy olyan gödröt, ahol szinte állt a víz, mint egy tóban. Itt akasztottuk ezeket az uszonyosokat is. 
   Érdekes, szép élmény volt a Dráva kellős közepén sétálgatni, strandolni, horgászni. Olyan emlék, ami nem mindenkinek adatik meg, örülök, hogy részesei lettünk!

1 megjegyzés:

MJ írta...

Csak nem folyami horgász lesz belőled? Nem baj, az is kell a családba!

Megjegyzés küldése