2012. január 23., hétfő

Aszalt alma

Sajnos a legutóbbi feladványra már nem érkezett olyan nagy számú tipp mint az előzőre, de azért akadt itt is néhány próbálkozás.  Vicces volt az összeszikkadt fánk, a bundás zsemle gondolata. Többen voksoltak a töpörtyű mellett, ők mind távol álltak a megoldástól. Edit mindjárt az elején beletrafált a lényegbe, amikor valamilyen aszalt gyümölcsre gondolt!

2012. január 18., szerda

Játszunk még egyet?

    Örülök neki, hogy tegnapi játékos bejegyzésemre szép számmal tippelgettetek, nem csak itt a blogon, de a közösségi oldalakon is. Köszönöm! Jó volt megtapasztalni, hogy milyen sokféleképpen is gondolkodunk, mennyire mást látunk egyénenként egy fotóban. Tamás mint férfi mindjárt valamilyen gránitlapban gondolkodott, a hölgyek inkább gasztronómiában, persze azon belül már nagyon megoszlottak az ötletek. Kati farmerra vonatkozó díszítő eleme nagyon meglepő, de igazán egyéni elgondolás. Érdekes volt!

2012. január 17., kedd

No és ezek? Szerintetek mi van a képen?

MJ, azaz édesapám szórakoztatja mostanában olvasóit, köztük engem is ezzel a játékos feladvánnyal. Mi ez? című rovatához lefényképez valamit, néha kicsit machinál a fotókkal, majd felteszi a kérdést: Mi van a képen? Még nem nagyon sikerült eltalálnom, de így van ez általában a többséggel is. Gondoltam visszavágok! :)

2012. január 15., vasárnap

Vuk vers


  
   Fekete István Vuk című meseregényét dolgozzák fel most folyamatosan a harmadik b osztály tanulói. A fürge lábú róka nevének hallatán mindenkinek felcsillan a szeme még napjainkban is, legyen szó kicsikről, vagy akár nagyokról. Olyan műről van szó, ami hál'istennek nem megy ki a divatból, és amivel a mai kisdiákok is szívesen foglalkoznak. Nagyon élvezik a regény játékos feldolgozását Mónika néni és Gyöngyi néni tanítványai is, munkájuk eredményét pedig osztályuk termének falán lehet megcsodálni. Többek között térképeket rajzoltak Vuk vadászterületéről és mozgásáról, rajzos illusztrációkat készítettek a történetről, rókát hajtogattak, sőt még verset is írtak az ügyesebbek! Balogh Boglárka versét mutatom most meg Nektek!

2012. január 9., hétfő

A Fő utca

   
   Tehetség rovatomat érdemtelenül lassan töltögetem fel, bár Zsuzsi versei közül már sok felkerült az oldalamra. Ezek nagy sikert arattak, ám tanítványaink tollából más érdekes, értékes dolgok is íródnak. Jelenlegi ötödikes osztályunk egyik tagja diákújságírói pályázaton szerepelt eredményesen, fogalmazását a téli szünetben bírálták el. Témája:  Ahogy én látom - ajánld lakóhelyedet a turistáknak. Karinának megtetszett a téma, és mivel szeret fogalmazást írni, jelentkezett rá. Érdekes, hogy egy kis ötödikes hogyan oldja meg ezt a feladatot... Nekem tetszett! :)

2012. január 7., szombat

Háromkirályok túra

   Már hatodik alkalommal rendezték meg Kaposfüreden a Háromkirályok túrát, amely évről-évre egyre nagyobb tömeget vonz. Encivel idén értesültünk róla először, és mivel nagyon megtetszett mindkettőnknek a program jótékony célú jellege, úgy döntöttünk elmegyünk. Jó ötlet volt!

2012. január 5., csütörtök

MikuJoe

  
  Ho, Ho, Ho! Nem, nem vagyok időzavarban, tudom, hogy a Mikulás már egy hónappal ezelőtt kiosztotta ajándékait. Vízkeresztig azonban még van egy napom, hogy a karácsonyi témakörben maradjak nem?