2012. január 23., hétfő

Aszalt alma

Sajnos a legutóbbi feladványra már nem érkezett olyan nagy számú tipp mint az előzőre, de azért akadt itt is néhány próbálkozás.  Vicces volt az összeszikkadt fánk, a bundás zsemle gondolata. Többen voksoltak a töpörtyű mellett, ők mind távol álltak a megoldástól. Edit mindjárt az elején beletrafált a lényegbe, amikor valamilyen aszalt gyümölcsre gondolt!

Zsófi az egyik közösségi oldalon el is találta, de ő könnyebb helyzetben volt, már korábban meséltünk neki aszalt almáinkról, melyeket a cserépkályha tetején készítettünk. A kisebb méretű, nem teljes mértékben beérett gyümölcsöket ugyanis nem dobáltuk ki, hanem Enci javaslatára meghámoztuk, kicsutkáztuk, majd a szárított almakarika mintájára összeaszaltuk. Nagyon finom, egészséges nassolni valót kaptunk így eredményül, ahelyett, hogy elpocsékoltuk volna a látszólag használhatatlan kis almákat...

3 megjegyzés:

Rózsa írta...

Hát...elég messze voltam a megoldástól:)))

Edit írta...

:))) Tényleg nagyon fini, barátnőmék is szoktak csinálni.

Apa54 írta...

Nálam egy gyümölcs sem éri meg az aszalódást, mert addigra vagy eltűnik emésztőrendszeremben normál állapotban, ha véletlenül marad, akkor jó lesz kompótnak.

Megjegyzés küldése