2010. november 10., szerda

Játék a falevelekkel

    Az ősz egyik szépsége, hogy a szépen megszínesedő, rozsdás falevelek folyamatosan lehullanak, és beborítják szépen a talajt. Erdőben, gyümölcsösben, ritkán járatos kertekben nem okoz problémát, érdemes otthagyni, hogy a folyamatosan rothadó növényi részek javítsák a talaj minőségét. Az udvarban azonban össze kell szedni, ha nem akarjuk minden nap behordani cipőnkkel a lakásba, és szeretjük portánkon a rendet.

   Én is több alkalommal gyűjtöttem már, ezzel pedig nem kis örömet szerzek kis házi kedvenceinknek, különösen Bundásnak. Nemrégiben megírtam, hogy milyen segítőkész kutyus, ha dolgozom állandóan körülöttem lebzsel. Ilyenkor sem maradhat ki a jóból, nagyon készségesen bombázza szét azokat a kupacokat, amiket én már összekotortam. Szeret belefeküdni, beletúrni, hemperegni a levelekben. Néha csak szimplán belefekszik, élvezi a meleget amit a talajhoz képest nyújtanak. Igaz, ezzel az én munkámat kicsit lassítja, megnöveli, mégsem szoktam rá haragudni. Aranyos, ahogy játszik! Élvezi minden percét, boldog hancúrozásával pedig minket is jobb kedvre derít.
   Az összeszedett leveleket nem égetem el, komposzt készül belőlük. Több haszna van, mint amikor valaki reggel a teljesen nedves kupacot megpróbálja meggyújtani, és kifüstöli vele a környéket. Sajnos ez is elég gyakori, nagyon bosszantó jelenség. Egyelőre olyan helyre tettem a vastagon összegyűlt avart, hogy Bundás kedvére hempereghessen benne ha akar, de nekünk se legyen útban. Így mindannyian jól jártunk...

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

mekkora arc ez a kutya :D:D


- mi most vettünk egy kis rotit - most 2 hónapos :D -, remélem rendesen meg tudjuk majd nevelni...:D mert most rendesen nagyon rossz :D.

vinii voltam :D

Joe bácsi írta...

A kölyökkutyák bizony rendetlenek! Következetes szigorú nevelés, és akkor nem lesz gond. Bántani nem szabad őket, az elvadíthatja a kutyust.

És igen, valóban nagy arc... :D

MJ írta...

Gézengúz! Bár csak félig, mert bár rosszalkodik, de bajt nem okoz. Ezzel!

Gyorsné Kati írta...

végre valaki komposztálja a falevelet !!! derék dolog gratula :)

Valaki a suliból írta...

Jónapot Joe bácsi!

Ha kitalálja ki vagyok,elismerésem :)

Joe bácsi írta...

:D Ennyiből elég nehéz lesz....

Névtelen írta...

rendesen lesz nevelve :) már most nagyon okos, és tanulékony :) - ismét vinii :D

Még mindíg ugyan az a suliból írta...

Az a lényeg:)

Megjegyzés küldése