2010. szeptember 30., csütörtök

Körlevelekről dióhéjban...

   Agyrém. Napjában tucatjával kapok, jön az iwiwre, email címemre, minden lehetséges csatornán keresztül. Évek óta. Ha megpróbálnám összeszámolni, milliós tételekről beszélhetnék. Közös bennük, mind úgy van megfogalmazva, hogy vagy lelkiismeretfurdalást ébresszen bennem ha nem küldöm tovább, vagy valamilyen félelmet. Jó, hogy nem vagyok szívbajos!
   Vannak akik tényleg elhiszik, hogy ha továbbküldik, akkor egy szerencsétlen sorsú gyermek -akinek három füle és egy szeme nőtt, az is a homlokára-, elég pénzt gyűjthet a műtétjére, még mielőtt a kegyetlenkedő, pénzéhes szülei eladnák egy vándorcirkusznak? Vagy az igaz szerelem bekopogtat az ajtón pontban este 11 órakor, ha minden barátomat körbenyálazom egy csöpögős szöveggel? Könyörgöm, ez már szánalmas!
A közösségi portálokon számtalan olyan levél kering, hogy kitörölnek a rendszerből, ha nem küldöm el minden ismerősömnek. Ha mindenki ezeket folyamatosan küldözgeti mire jó az? Csak arra, hogy a rendszert leterheljék, lassítsák. Vegyük már észre, hogy ez is csak egy idegesítő marhaság! A fejlesztőknek eszük ágában sincs ilyen leveleket küldözgetni, ilyen módon felmérni a tényleges felhasználókat, és nem törölnek ki senkit azért, mert nem küld levelet a rendszeren keresztül. Ezt egyébként ők már többször jelezték, csak valamiért erről sokan nem vesznek tudomást. Idegesítő, hogy évek óta ugyanazzal a szöveggel kapom ezeket a fenyegető stílusú fogalmazványokat. Érdekes, soha nem továbbítottam, mégsem töröltek!!!
Ha kicsit is jót akarunk magunknak, akkor ha olyan levelet kapsz, amely életveszéllyel, vagy szerencsétlenséggel fenyeget most és mindörökké, TÖRÖLD LE. Ne bosszantsd föl az embereket azzal, hogy bűntudatot ébresztesz bennük valami fogatlan botswanai leprás iránt, akit 27 éve odakötöztek egy döglött elefánthoz, és PONT az az öt forint fogja megmenteni, amit akkor kaphat meg, ha továbbküldöd ezt a levelet. Mindezzel csak saját népszerűségedet fogod csak növelni! Kiütést kapok attól a mondattól, hogy bocsánat, de ezt nem lehet megszakítani! 
   Ha vicces, szórakoztató, vagy tényleg hasznos információt tartalmaz, azt küldd tovább. Válogass! Jelen pillanatban értelmes körlevelek is kerülnek olvasatlanul a kukába csak azért, mert már attól szétkap az ideg, ha meglátom a címlistát. Nem minden körlevél szemét. De ami az, azt szakítsuk meg! Köszönöm mindenkinek!

Ui.: Ha egyetértesz a fent leírtak tartalmával, oszd meg nyugodtan a különböző közösségi portálokon, ellenkező esetben mostantól számítva egy óra múlva tele lesz kezelhetetlen ragyákkal az arcod, és nincs olyan mágus, aki ettől majd megszabadít! :D

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kifelejtetted hogy az iwiw üzeneteket számolja valamelyik nagy cég. Egy nem lehet kettő baromság. Szomorú hogy egyesek a tudatlanságra vagy a lelkiismeretre építenek ilyeneket.

Megjegyzés küldése