2010. augusztus 12., csütörtök

Gusztustalan szavazás

   Megszokhattuk már, hogy a média ha érdekesnek talál egy témát, azt minden lehetséges módon meglovagolja. Néha hihetetlen bárgyú dolgok születnek belőle, sokszor bosszantóak, vagy éppen gátlástalanul gusztustalanok. Mint jelenleg az egyik megyei hírportál szavazása, a hétfőn történtekről.

   A megrázó baleset természetesen sokakat érdekel, legtöbbünket együttérzésből, másokat pedig hírhajhászásból. A tragédia pontos részletei ismeretlenek számunkra, nem tudni mitől tért le az útpadkára a szerencsétlenül járt Swift sofőrje. Ugyanakkor - bár valójában semmi közünk hozzá-, sokan szeretnénk ezt megtudni. Ezt lovagolja meg a kiírt szavazás is, arról kell nekünk olvasóknak döntenünk, mi okozhatta a balesetet. Válaszul fel van sorolva négy általános vélemény, ami bármelyik lehetett külön-külön, vagy akár együtt is. Nem tudom kinek mi a véleménye, ez szerintem gusztustalan! Az elméletek gyártása a rendőrök és szakértők feladata, nem a mienk! Szinte mindenki kizárólagosan csak olyan elmélettel rukkol elő, ami a sofőr felelősségét állapítja meg. Nem voltunk ott, nem tudjuk mi történt, lehetett számtalan egyéb tényező. Például a továbbhaladó két autós. Mi van, ha ők előzték túl szűken a balesetet szenvedő autót, aki ezért lekényszerült a padkára? Ez mindjárt azt is megmagyarázná, miért tűntek el. De ez is csak egy elmélet, semmi alapja nincs. Lehetett egy átszaladó kiscica is, akit nem akartak elütni. Vagy még nagyon sok minden, amire nem is gondolunk. Az élet néha furcsa dolgokat tud produkálni! 
   Ne ítélkezzünk látatlanban, ami történt megtörtént. Ami biztos, hogy volt egy kis gyorshajtás, ez tényleg a sofőr hibája. Az útpadka nagyon mély, ez a közútkezelő felelőssége. A többi elméletgyártást pedig hagyjuk meg a baráti társaságoknak, zárt beszélgetéseknek. Nem gondolom, hogy illik nyilvános vitát indítani ilyen esetből! Ezzel csak a hozzátartozók fájdalmát gyarapítjuk, és maximum az olvasottságot növelhetjük. Vagy még azt sem. Egy biztos, ez most sokaknál kiverte a biztosítékot!

2 megjegyzés:

MJ írta...

Ha a hülyeség hajtaná egyeseknek a biciklijét, dombnak felfelé is fékezhetnének!

Apa54 írta...

Egyszóval: baromság(abszurdum)

Megjegyzés küldése