2013. szeptember 26., csütörtök

"Hangos brigád" a Deseda partján

Balogh Boglárka alkotása, menetlevél

Mi is az a hangos brigád? Nem mi, hanem kik! Ők az első saját osztályom, és ezt a nevet ők adták saját maguknak, a szerdai napon megrendezett, őszi kirándulás keretein belül zajló vetélkedőhöz. Az 5.b osztály csapata, akik bár valóban kicsit hangosak, de lelkesek, okosak, és nagyon szerethetőek!










 Iskolánk őszi kirándulós napján, a felső tagozat a Deseda-tó partját foglalta el, itt tartott sportvetélkedőt a tanulóinak. Mi kerékpárral mentünk a helyszínre, és mondhatom nagy dicséret illeti csekély 32 fős osztályomat. Ennyi gyerekkel óhatatlanul is benne van a pedagógusban az izgalom, egy kerékpártúra megszervezésekor. Számtalan veszélyforrás lehet, és néha elég a legapróbb fegyelmezetlenség is a baj kialakulásához. Nem volt ilyen! Ez a brigád a teljes út alatt betartotta azokat a dolgokat, amelyeket előzetesen megbeszéltünk, és gyorsan,biztonságosan tudtunk közlekedni!
Ezek után bátran bevállalom máskor is!

Kint a parton a diákoké volt a főszerep. Fürdeni ugyan nem lehetett, de a strand egyéb lehetőségeit alaposan kiaknáztuk. Volt itt strandröplabda (zsinórlabda), strandfoci, váltófutás, kötélhúzás, medicinlabda hajítás, de olyan szabad tevékenységekre is maradt idő, mint a fára mászás, és igény szerinti szabad játékok. Hamar eltelt az idő, és mindenki jól érezte magát. Volt aki még enni is elfelejtett!











   A mi osztályunk nagyon jól érezte magát, de talán így van ez a többiekkel is. Nem láttam ellenkező jegyeit. Egy jól sikerült nap, jól sikerült fényképeiből szemezgettem itt az idelátogatóknak. A tanévkezdés kezdeti nehézségeit, a felgyülemlett feszültségeket ily módon is le lehet vezetni...     
Mi most jól feltöltődtünk!




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése