2011. január 10., hétfő

Állatkínzás? Szigorítsunk!

   A híreket nézve most aztán igazán elkapott a harctéri idegbaj, mint mindig ha az emberi brutalitással kell szembesülnöm. Az állatkínzók, kutyagyilkosok vajon miben jobbak egy embert megölő barbárnál? Semmivel! Sőt a szememben az ilyen már nem is ember. Mégis hol a megfelelő büntetés?
   Vasárnap a Tappancs Állatotthon és a Tappancs Állatvédelmi Őrszolgálat vezetője megtalálta egy kutya tetemét Gyermelyen, egy szemetes konténerben. Szinte levágták a fejét, csurom vér volt a zsák, amibe tették a kutyát. Nagyon csúnyán elnyiszálták a nyakát. A teste jobb oldalán is vannak késszúrás-nyomok, és az egyik lába is eltörött. Jézusom! Ez olyan tett, amit inkább nem is kommentálok!
Nemrégiben baltával vertek fejbe, és összeszurkáltak egy németjuhászt, egy másik kutyát megkötözve a jeges fotóba dobtak. Miért? Milyen megoldás ez? És mire? Hogyan? Nem térek észhez! (Szerencsére ők túlélték!)
Noha Magyarországon 2004 óta bűncselekmény az állatkínzás, a bíróságok egyelőre még nem szabják ki a szigorú büntetési tételeket.Pedig egy-egy komolyabb büntetés példát statuálhatna, szükség is van rájuk az állatkínzók, a feketéző kutya- és más kisállat szaporítók, az exportkereskedők és az állataikat kidobálók ellen. Talán a szigorú büntetéssel el lehetne érni, hogy a jelenleg nagy állattartói probléma kisebbé váljon.
Magyarországon sokkal több háziállatot tartanak, szaporítanak, mint amennyire a felelős állattartói bázis igényt tart. Így nem ritka, hogy a mostoha körülmények miatt - gyakran alig kapnak élelmet, vagy vizet – az állatok sokszor kínok közt pusztulnak el. Szükség lenne a szigorú büntetési tételek alkalmazására, vagy egy modern ebrendészeti rendszer felállítására. 
   Rettenetesen feldühített amit ma láttam, talán jobb lett volna kihagyni a híradót. Remélem sürgősen lesz változtatás a törvényi és végrehajtói gyakorlatban, mert ez így nem mehet tovább. Ráadásul aki képes egy ártatlan állatot ilyen módon kivégezni, az minden egyéb gazságra is képes! 

11 megjegyzés:

Apa54 írta...

Amerikában összefüggést találtak az állatkínzások és a tömeggyilkosok között. Mindegyik állatkínzással kezdte, mielőtt áttért volna az emberre. Elmarkolni ott, ahol legjobban érzékeny. Letöltendő sittet, nagyon hosszú ideig, vagy/és bevezetni részükre középkori büntetés-végrehajtási módszereket ilyen tettekért. De előtte kötelezővé tenni a chipes jelölést.

MJ írta...

A törvénnyel magával nem hiszem, hogy gond van. Az ítélkezési joggyakorlattal,...azzal igen!

Joe bácsi írta...

Budafokon több mint tíz házörzőt mérgeztek meg fagyállóval. Szintén mai hír, az Rtl Klubtól.

m írta...

Ha sok helyen az emberek, családtagok között is kihűl a szeretet, mit várjunk az állatokkal szemben? Pedig mennyire szerethetőek!!!
Tegnap olyan kutyus láttán szomorodtam el, aki 2x2 m-es területén védte azt a kb 30 ürülékkupacot és a teljesen üres vizes edényét, amit kedves gazdija otthagyott a számára. És annyira, de olyan szorgalommal óvta... még azt a gazdát is... Nagyon szomorú:(

Joe bácsi írta...

A kutyák már csak ilyenek. Rendkívül ragaszkodóak tudnak lenni ahhoz, akit gazdájuknak tekintenek. Még akkor is, ha az nem bánik velük emberségesen. A szomszédunkban van egy hasonló körülmények között élő kutyus, mint amiről te is írtál, ő is ilyen. Gazdája mindig kiabál vele, nem neveli. Mégis megy vele, mutatja a szeretetét, ugyanakkor retteg is tőle! Ezt már nem volna szabad...

MJ írta...

Ilyenek ők! Csak szeretnek, érdek nélkül! Hálából azt "mondjuk" ők ostobák és "kihasználjuk" őket!

Magdi írta...

Amikor a kutyám haldoklott, emberi könnyekkel sírt. Semmivel nem volt különb az a sós csepp, mint az enyém. Az emberek nagyrésze tanulhatna a kutyáktól hűséget és szeretetet.
Aki állatot bánt, az számomra nem ember...

batorba írta...

Gyorsan kimentem a kutyámhoz, miután elolvastam a kommenteket...és adtam neki jutalomfalatokat, megsimogattam...és kiengedtem.
Én minden egyes alkalommal, ha gazdátlan kutyát látok az útszélén ( akit nagy valószínűséggel kiraktak a "gazdái" )...hangosan szitkozódok. A volt gazdit raknm ki az Északi sarkra egy szál gatyában. Nekem az állatok örök kenyeret kapnak, és életük végéig velem maradnak. Éppen december 30-án távozott a vizslánk - 6 évesen - hirtelen. Magyarázat nincs rá.:-(
Ha állatkínzásról hallok a pumpa megy fel bennem, mert könnyű egy ártatlan és tenni nem tudó állattal kikezdeni. Számomra is az ilyen ember nem ember. Én sokkal jobban büntetném!!!
Én a jószágaimtól olyat is kapok, amit egy ember nem tud megadni.:-))Ők sosem bántanak!

Apa54 írta...

Nekem nincsem kutyám, ezért: http://apa54.blogspot.com/2010/04/nincs-szerencsem.html

Csak ember képes gonoszságra: http://apa54.blogspot.com/2010/06/hitvany-emberek.html

baratella írta...

Egyszer egy ismerősömtől hallottam, " Lehet élni kutya nélkül, de minek"
Milyen igaza volt!
Mennyi szeretetről és szép élményekről mond le az aki nem tart kutyát.
Én az embereket csak így osztályozom, aki szereti a kutyát és aki nem.

Terike írta...

Nekem is az a véleményem,hogy aki bántja az állatokat az emberekkel is megtenné! Nem csak felfüggesztett börtön kellene! Leültetni több évre.

Megjegyzés küldése