2012. november 15., csütörtök

Őszi virágcsokor levelekből

   Hull az elsárgult levél... Máté Péter dala jut eszembe azonnal, amikor eljön az őszi levélhullás pillanata. Míg ez a mindmáig nagyon megbecsült és gyönyörű dal nem a legboldogabb hangulatot sugározza,  addig a vastaggá nőtt avar rugdosása rengeteg vidám percet okoz mindazoknak, akik hagyják magukat egy kicsit belefeledkezni. Nem csak szép, a gyerekeknek nagyszerű játéktér, sőt különböző kreatív ötletek tárháza is!


   Idén kicsit később kezdődött a levélhullás, most azonban néhány hete folyamatosan terítve van vele iskolánk udvara. A hatalmasra nőtt platánok vastag, összefüggő levéltakaróval borítják be a földet. Gyönyörű! Karbantartóinknak ugyan sok munkát okoz, ugyanakkor a diákok rendkívüli módon szeretik. Készülnek a levélvárak, zajlanak a levélcsatározások, és készülnek különböző remekművek a formásabb levelekből.

A legújabb őrület nálunk a virágcsokor, mely összehajtogatott platánlevelekből készül. Roppant egyszerű technika, tulajdonképpen a kiválasztott formás, és színes leveleket közel félbe kell hajtani, majd összetekerni.  A további leveleket csak rá kell tekerni, és szépen eligazgatni, amíg megfelelő méretűnek nem találjuk. Ezek után alul a levélszáraknál össze kell kötni, és már készen is van a levélrózsánk. Hármat összetéve, majd hozzá egész leveleket téve csokorrá köthetjük rózsáinkat, ezután pedig nincs más dolgunk, mint hosszú hetekig gyönyörködni benne!
   Sok virágcsokor készült a napokban iskolánkban, a napközisek igazi mesterévé váltak ennek a művészetnek. Én is vittem belőle Enikőnek, aki nagyon örült a szép ajándéknak! Próbáljátok ki ti is, nem nagy ördöngösség... :)









Ja, és az említett dalt is beszúrom ide nektek, hátha kedvetek támad meghallgatni:

6 megjegyzés:

Lilla írta...

nagyon szép ez a dal! kár, hogy mostanában már nem ez a színvonal megy a magyar zenében...
a levélcsokor pedig nagyon jópofa ötlet és egyszerű is. :)

Joe bácsi írta...

Egyetértünk. :)
Apropó, most vettem észre, hogy ez a 400. bejegyzésem. Jubilálok... :D

Juhmeli írta...

Látod, te továbbjutottál, mint én. Nálam a levélgyűjtés után akadt el a dolog megvalósítása, de még nem késő összeszednem egy újabb adagot.

VRJúlia írta...

Gratulálok!Mármint a 400hoz.
Nemrég írtam a témában, számomra felettébb kedves kis levélrózsákról :)Az ajándék célba ért- ez volt a cím, és valóban, idéntől ismét másképpen látom a leveleket, az avart, a csokrot...és sok-sok mindent :)

Adelid írta...

Én is ki fogom próbálni, csak levelet kell hozzá összeszednem!

Enci írta...

Köszönöm a szép csokrot! :-* E

Megjegyzés küldése