2012. június 4., hétfő

Laktanyai nyílt napon

Mint azt a korábbi években már megszokhattuk, idén is megnyitotta kapuit egy napra a kaposvári Boconádi Szabó József logisztikai ezred. Pénteken a gyerekek megnézhették milyen a katonák világa, és a változatos programok, kiállítások mellett még airsoft fegyvereket is kipróbálhattak. Ezen a délelőttön iskolánk felső tagozatos tanulói kivonultak, és bevették az "erődöt"... :)

A nyílt nap célja, hogy a Kaposvár környéki általános-, és középiskolás diákokhoz közelebb vigyék a hadsereg világát. A fiatalok itt megnézhették, milyen is az élet angyalbőrben, a vállalkozóbb kedvűeket ki is festették a katonák. Azt remélik, ha pályaválasztásra kerül a sor, ezt a hivatást is többen választják. A diákok különböző bemutatókon, ügyességi versenyeken vehettek részt, kezükbe vehettek hatástalanított gépkarabélyokat, sőt airsoft fegyverekkel lődözhettek is sörös dobozokra.



















Osztályunk nagyon élvezte a programokat, jól érezték magukat. Matyi és Péter különösen örülhetett, mivel a hetes rúgó bajnokságban Peti harmadik, Matyi pedig első helyezést ért el, a 12 éven aluliak korcsoportjában. Persze rajtuk kívül is még sokan sokféle apróbb ajándékokat, könyveket nyertek, hiszen az aktivitást is jutalmazták a szervezők. Azt, hogy lesz-e belőlük katona még nem tudhatjuk, de jövőre ismét kilátogatunk a laktanyába! 







0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése