2012. május 23., szerda

Pál utcai fiúk - novellapályázat

Ma elérkezett utolsó előadáshoz a Pál utcai fiúk. Ez alkalomból hirdettek ma eredményt a Csiky Gergely Színházban, a regénnyel kapcsolatosan meghirdetett novellapályázaton. A beérkezett pályamunkákat Takács Géza, Kovács Zsuzsanna és Hatvani Mónika bírálták el. A beérkezett munkákból négy írást díjaztak, az ifjú novellistákat pedig az utolsó előadás megkezdése előtt jutalmazták meg.

A díjazottak között nem tettek helyezés szerinti különbséget, egyszerűen csak őket emelték ki a többiek közül, és számunkra igazán nagy öröm, hogy hárman Kisfaludys diákok! Nekem különösen nagy boldogságot okozott, hogy ez a három tehetséges apróság jelenlegi osztályunk tagjai! Zsuzsa néni  -az osztályfőnökük és magyar tanáruk - ösztönzésére vágtak bele a feladatba, ami egyébként teljesen egybevágott az idei év tananyagával, hiszen Molnár Ferenc nagy sikerű műve idén volt kötelező olvasmány. Az elkészült anyag alapján elmondható, hogy ez az ifjúsági regény még napjaink fiataljai számára is érdekes, szórakoztató, de mindenképpen értékes darabja a magyar irodalomnak, hiszen napjainkban is megvan még az igény a barátokkal töltött, mozgalmas délutánok után. Ezt ők most szépen bizonyították, méltán lehetünk büszkék rájuk! Szép volt ifjak!

A díjazottak nevei tehát:

Simon Bálint 8. osztályos tanuló, Ady Endre Gimnázium és Szakközépiskola, Nagyatád

Schmidt Panna 5.b osztályos tanuló, Kisfaludy Utcai Tagiskola

Mezőszentgyörgyi Áron
5.b osztályos tanuló, Kisfaludy Utcai Tagiskola

Balogh Árpád Mátyás 5.b osztályos tanuló, Kisfaludy Utcai Tagiskola

A győztes pályamunkákat letölthetitek pdf formátumban a színház weboldaláról, ha a nevekre kattintotok. :)
Érdemes elolvasni felnőtteknek - diákoknak egyaránt, és akik ismeritek őket, ne fukarkodjatok az elismerő szavakkal! Megérdemlik a dicséretet, nem úgy mint én a rosszul sikerült mobillal készült fotóért...  :P

1 megjegyzés:

Edit írta...

Nagyon nagyon gratulálok a gyerekeknek! Ügyesek voltak! Minden egyes elismerés, sikerélmény valamifajta építőkocka az életben. Hogy megcsináltam,sikerült és díjazták a belefektetett munkám.
Mikor én a sulimban (esti) valami elismerést kapok egy beadandóért, dolgozatért, felnőttként is ugyanazt érzem, mint amikor ennyi idős voltam mint most ők. Hisz ugyanúgy az iskolapadot koptatom, megdolgozom egy jó jegyért, egy díjért.
És ez felemel, ösztönöz, s amit közben megtanul az ember, azáltal belül több is lesz.
Mégegyszer gratulálok nekik is és nem utolsósorban a tanáraiknak és a szüleiknek! :)

Megjegyzés küldése