2012. április 3., kedd

Rumini életre keltése...

   Tessék? Látom magam előtt sokak meglepett arcát... Mi mini? Rumini? Az meg ugyan mi a szösz? Nos Rumini az egyáltalán nem szösz, sokkal inkább egy nagyon is sikeres gyerekkönyv, melyet Berg Judit írt, majd 2007-ben elnyerte "Az év Gyermekkönyve" címet.
Ezzel kapcsolatosan született meg a "Keltsük életre a betűket!” pályázat azzal a céllal, hogy a gyermekeket olvasásra motiválják.   A pályázók szabad kezet kaptak a történet feldolgozásához: Ruminis induló, mesejáték, terepasztal, hajók, társasjátékok, 3 dimenziós könyv és még számos kreatív alkotás született, így nehéz dolga lesz a neves szakemberekből álló zsűrinek: Berg Judit író, Kálmán Anna illusztrátor, Kovács Eszter, a Pagony Kiadó alapító-főszerkesztője, valamint dr. Gombos Péter, a Magyar Olvasástársaság alelnöke ezekben a hetekben értékelik a munkákat. Iskolánk is három alkotást nyújtott be, melyek közül az internetes szavazáson az egyik vezet!


Három osztály tanulói kemény, de rendkívül jó kedélyű munkával, a közös alkotás örömével, fantasztikusan kreatív műveket hozott létre. Az 1.b osztály apróságai egy terepasztalt készítettek a témával kapcsolatosan, melyet részletesebben is megtekinthettek, majd szavazhattok rá ide kattintva..







A 3.b fiataljai is nagyon sokat munkálkodtak, különböző társasjátékokat készítettek, puzzle, memóriajátékok, párosítók, útkeresők, és táblajátékok készültek el szorgos kezeik alatt. Ezek mind a gyerekek saját ötleteik alapján készültek el, teljesen a saját alkotásuk. Ezért is furcsállom, hogy az online szavazáson méltatlanul hátul szerepel. Ha még nem szavaztatok rá, még megtehetitek, sőt még egy videót is találtok az alkotásról, ha nem restelltek ide kattintva megtekinteni az eredményüket...


A 4.b osztály pályamunkája ezzel szemben igazán sikeres, jelenleg 630 szavazattal vezet a Szélkirálynő elnevezésű hajómakettjük, amelyet gyufás skatulyából készítettek el. Nagyon tetszetős a hajó, igazán elnézegetném akár a nappalimban is, Nektek is ajánlom figyelmetekbe. Bár bővelkedik szavazatokban, azért ne sajnáljátok tőlük sem! Megérdemlik, szóval kattintsatok csak ide! :)


   Mindhárom osztály megérdemli az elismerést, függetlenül attól, hogy mi lesz a pályázat elbírálásának az eredménye. Sokat dolgoztak, összehangolt osztálymunkában remekeltek, ezzel iskolánk jó hírét is öregbítették. Köszönettel tartozunk Nekik, ezért fogadják őszinte elismerésemet!

1 megjegyzés:

Adelid írta...

Öröm látni a gyerekek alkotó munkáját. Kívánom nekik ne vesszen belőlük ki a kreativitás!

Megjegyzés küldése