2012. március 11., vasárnap

Hóvirágos hosszútúra

   

   Itt a tavasz, még ha nem is mindig érezzük még! Ennek örömére megkezdődtek a Zöldpont Életmódklub szabadban megrendezett próbái is. Szombaton rendezték meg a szokásos tavaszi gyalogtúrákat, amelyek a versenysorozat idei első kihívásai voltak. 7, 17, és 31 km közül lehetett választani, csapatom természetesen a hosszú távot szemelte ki.








Pálma, Bogi, Rajmi, és Patrik kísért idei első utamon. Patrikot még nem ismerhetitek, először jött velünk. Régi tanítványom, már évek óta a középiskola padjait koptatja, de nagy örömömre most újra találkozhattunk. 
Reggel még nagyon hideg volt, deres fű és fagyos föld fogadott bennünket. A nap során aztán fokozatosan melegedett az idő, szerencsénkre verőfényes napsütésnek örvendhettünk, így a közel 10 fokos nappali hőmérsékletben igazán jól érezhettük magunkat. Tele van az erdő hóvirággal, bármerre is jártunk, vastagon borította a talajt. Szép látványt nyújtott, mi pedig vigyáztunk erre a szépségre, nem tapostuk össze, nem is szedtünk belőle. Nem is szabad, védett növény!


A 31 km alatt volt alkalmunk bőven sarat dagasztani, például mindjárt az elején, amikor a Gyertyános erdőt elhagytuk. Itt Rajmi javaslatára kicsit letértünk a kijelölt útvonalról, mert nem volt kedvünk házak között bandukolni. Helyette egy szántáson át dagonyáztunk, ami éppen akkor kezdett felengedni, így csúszott kissé. A látvány azonban szebb volt, mint ha az utcán sétáltunk volna, sőt egy igencsak sáros horhót is sikerült így elkerülnünk...











Egész nap a vidámság jellemezte csapatunkat, fákon át szökdelgettünk, kidőlt fákat másztunk meg, a lányok szalmabálákon bohóckodtak. Menetelés közben viccekkel, történetekkel szórakoztattuk egymást, miközben igyekeztünk meglátni a körülöttünk lévő természeti szépségeket.



Jó volt az idei első túránk, melynek fényképeiből válogattam párat, de aki szívesen szemlélődne még, az Bogyi blogjában találhat még párat, ha ide kattint! Azt hiszem, ilyen kellemes időben érdemes kilátogatnia mindenkinek a szabadba, tehát sicc a monitor elől! :))































5 megjegyzés:

Katalin írta...

nagyon szép fotók

egészségetekre a kirándulást:)

Adelid írta...

Örül a lelkem, ha ilyen szép fotókat és ilyen vidám társaságot lát!

Unknown írta...

Gratulálok, remek kirándulás lehetett. Nagyon jók a fotók.

Edit írta...

Hűű tényleg milyen jók ezek a túrák. Fiam még mikor suliba járt,alsós volt, nagyon sokat kéktúráztunk, majdnem minden hétvégén.(bár lehet írtam már erről.) Olyan de olyan jó volt a 20-30 km-es távokat megtenni,szinte minden évszakban.
Nagyon jó lehetett :)

annalíz írta...

Milyen csodás képek!És micsoda összhang!

Megjegyzés küldése