2012. március 5., hétfő

Amit mindig elhallgatnak...

    Van ami nem változik, még ha fel is rójuk ezt hibának, a magasabb szinteken meghúzódó érdekek ezeket a sugalmazó figyelmeztetéseket általában felülírják. Miről is beszélek? Arról, amit már legelső blogbejegyzésemben is nehezményeztem két évvel ezelőtt, majd egy év múltán tavaly is. Persze hiába! Ma már csak mosolyogni tudok azon, hogy a helyi médiák nem hozzák le iskolánk egyik legnagyobb sikerének hírét...

A hét végén hiába kerestem a helyi újság cikkében, vagy az internetes beszámolókban, hogy a Kisfaludy milyen eredménnyel zárt a Zrínyi Ilona matematika verseny megyei fordulóján. Nem találtam említést rólunk. Különösebben nem lepődtem meg a dolgon, így van ez évek óta pedig a Kisfaludy Tagiskola tanulói ismét szép eredményeket értek el. Szombaton, a Városházán jutalmazták a megyei verseny legjobbjait.

Az iskola tanulói közül Balla Ábel (4.o )1. helyezést, Rajnics Márton (4. o) 6. , Vida Róbert (4.o) 7. , Balogh Árpád Mátyás (5.o) 9. , Vipler András (6.o) , Mohay Klára( 6. o) 7. , Borbényi Márton( 7.o) 1. , Verkman András( 8.o) 6. helyezést ért el.
Az országos versenyre Balla Ábel és Borbényi Márton kapott meghívást.

Ami pedig igazán fontos és említésre méltó lenne, hogy a 3-8. évfolyamon versenyző tanulók összteljesítménye alapján, a Kisfaludy tizedik alkalommal lett a város, harmadik alkalommal pedig a megye legeredményesebb általános iskolája. A szép eredményt Szita Károly Polgármester úr elismerő oklevéllel, és a vándorserleg átadásával jutalmazta. A Somogy Megyei Intézményfenntartó Központ különdíját, Bátori Zsolt a központ vezetőjétől vehettük át.
   Továbbra sem értem, miért nem lehet egy ilyen sikerről beszámolni a versenyről íródott cikkben. Nem jó ez a városnak? Vagy valaki másnak nem jó? Mi sejtjük mi áll a háttérben, és gondolom sokan mások is. Ugyanakkor valahol méltatlan viselkedésnek titulálom ezt az egészet, és nem mi leszünk kevesebbek ezzel. Vagy tévednék? :)

A versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak (alsós tanítóktól kezdve) szívből gratulálok!
 

8 megjegyzés:

Agnes. írta...

Joe! en nem tudom mi all a hetterben, csak azt, hogy eleg regota nem szeretnek leadni pozitiv hirt, egyetlen forrasban sem.Csak sokkolo, panikkeltoeket.

Gratulalok az eredmenyekhez!!

Szitya írta...

Gratulálok a brilliáns eredményekhez!!! És hát, a többi pedig lesújtó. Én nem tudnék rajta nevetni - jó, hogy te már tudsz...

MJ írta...

Nem kell a helyi médiának? Vegyétek fel a kapcsolatot néhány országossal.
Gratulálok az eredményekhez, elismerésekhez!

Joe bácsi írta...

Ágnes, ez igaz. A pánikkeltő híreknek mindig nagyobb a szenzáció értéke sajnos. Itt az a baj, hogy minden évben íródik egy cikk az eseményről, csak éppen mi nem kerülünk bele... Érdekes!
Szitya, egy idő után már te is tudnál szerintem... Köszönjük a gratulációitokat!
Apukám, ennek azért országos hírértéke nincsen, de nem is kell, hogy legyen. Nem akarjuk magunkat agyon dicsőíttetni, nem kell a nagy hajbókolás sem, hogy jaj, de jók vagyunk. Pusztán jólesne az iskolának, ha az ilyen kiemelkedőbb szereplésért járó jutalmat is megemlítenék a sajtóban, nem csak azt, ha valami negatív történik. Mert az bezzeg azonnal lejönne! Sajnos a "politika" ebbe is képes beleszólni...

Babi néni írta...

Gratulálok! Nagyon ügyes gyerekek! :o)

MJ írta...

Mi dönti el, hogy minek van országos hírértéke?
Amúgy az országos hírek a helyi hírekből áll össze nagy részében. Amúgy is van országos vetülete a két meghívottal. Nem is gondoltam dicsőítésre, meg hajbókolásra. Miért lenne a tárgyilagosság az?
Mellesleg: VV Frenki, meg a volt neje, meg a Kökény az országos hír? :)

alterego írta...

Kár hogy így történik, mert a gyerekek hamar megtanulják, hogy nem fontos a jó munka. Valami más az "érték". Remélem, hogy nem kedvetlenednek el. Nagy hírverés valóban nem kell, de az egészséges mértékű elismerés ösztönző.
Gratulálok a pedagógusok és a gyerekek kíváló munkájához !!! A szőnyeg alá seperni úgysem lehet.

Holdgyöngy írta...

Gratulálok először is. S én sem értem, mert nálunk az eredményeket, ha már beszámolnak lehozzák, s ha mi szervezünk bármit külön odafigyelünk, hogy legalább a nyertesek neve megjelenjen. Éppen a gyerekek miatt, tudjuk, hogy ez nekik fontos. Ha iskolák közti harc stb. van a háttérben ehhez nem tudok szólni.

Megjegyzés küldése