2012. február 12., vasárnap

Squash bajnokunk

  
   Kaposvár elmúlt évi diákolimpiai bajnokait, és korosztályos magyar bajnokait köszöntötték csütörtök délután a Munkácsy Mihály Gimnáziumban. A hagyományos ünnepségen átadták az év diáksportolói díjakat is. Iskolánkból is voltak díjazottak, sőt az osztályunk egyik ifjú tehetsége is boldogan szoríthatta magához, a kemény munkáért járó elismerést.

    Szerencsés Lili 2011. április 16-án, a squash  (ejtsd: szkvas) diákolimpia egyéni versenyének 1 helyezését szerezte meg, leány U11 korcsoportban. A squash, vagy magyarosabb nevén fallabda,  a teniszben használatoshoz hasonló ütőkkel és gumilabdával, erre a célra kialakított teremben játszott sportág. Általában két játékos játssza, de páros mérkőzések esetén négyen vannak a pályán. Rendkívül fárasztó, jó állóképességet kívánó, ám igazán nagyszerű játék. Még emlékszem, mikor gyerekkoromban megnyílt Kaposváron a squash pálya, néhány nagyon izzasztó meccset vívtunk itt a haverokkal. Nagyon tetszett, és bár azóta nem játszottam, csak ajánlani tudom mindenkinek...

   Visszatérve Lilire, egyik legügyesebb ötödikesünk. Nagyon szorgalmas, aktív sportolónk. Elsősorban atléta, de minden más sportágba szívesen belekóstol, szeret családjával kirándulni, túrázni, kerékpározni. A testnevelés órákon játszott játékok egyik vezéralakja, mindig lehet rá számítani. Most pedig egy olyan sportág bajnoka lett, amire különösebben nem is készült, nem számított rá. A csütörtöki díjazásra éppen ezért nagyon boldogan ment el betegsége ellenére is, hiszen ez nagy-nagy élményt jelentett neki. Remélem még sok szép eredményt fog majd elérni, ehhez kívánok neki erőt és kitartást!
Büszkék vagyunk rád kisasszony! :)

1 megjegyzés:

annalíz írta...

Szívből gratulálok!

Megjegyzés küldése