2012. február 10., péntek

Hószoknyás hófickó



Hófickó? Lehet, hogy nem is fickó! Mi van, ha lány? Tényleg, eszembe sem jutott ott megkérdezni a helyszínen az alkotóktól! Tény, hogy érdekes lett, de mindenképpen üde színfolt iskolánk közepén ez a vidám alak...


Délelőtt arra lettem figyelmes, hogy a szülői váró mögötti beépítetlen terület még szűz haván, két nyolcadikos fiú tüsténkedik. Gergő és Gábor szereztek két hólapátot, némi kelléket, majd villámgyorsan odarittyentettek egy hóemberkét. Nem a megszokott forma, de ez talán nem is probléma. Aki csak odatekintett, mosolyra húzódott a szája, célját tehát elérte. Miért lett ilyen testes? Ki tudja? Egész héten a sítáboros maradékot ettük tízórai szünetben a táborozókkal, amit ezek a srácok is láthattak. Talán a tudatalattijukból így jött ki a kívánalom? :)
Esetleg tényleg lányalak lenne? Vagy csak simán ez volt a legegyszerűbb? Mindegy! Aranyos, és a miénk! Ez a Kisfaludysok hóembere, a vidám iskolai élet nagy mestere! Köszi srácok! 

4 megjegyzés:

Rózsa írta...

Az udvarunkban még nincs hóember, remélem hamarosan lesz, érkeznek a messzi unokák, az itthoniaknak szünet van az időjárás miatt, tehát lesz idő is és vidám társaság is:)

Mónika írta...

Lehet, hogy ezt találták a legegyszerűbb megoldásnak!
Mondjuk azon csodálkozom, hogy nálatok tapad a hó, mert mifelénk, még egy hógolyónyit se lehet összegyúrni...
A végeredmény mindenesetre irigylésre méltó!
:)

Joe bácsi írta...

Nálad a megfejtés Mónika! Nem tapad itt sem, ezért lett ilyen csúcsos a forma. Így nem esett szét! :)

Hanczur írta...

Nekem meg az jutott eszembe, hogy elegük van már a diákoknak is a manökenekből, és a természetesen elhízott figurák is lehessenek emberek. Bár nekik mondjuk mindig, hogy 'hó!', de a hízásban nehéz megállni. :-)

Megjegyzés küldése