2011. december 6., kedd

Volt némi Mikulás őrület...


   Heh... Ma megszállták iskolánkat a különbözőbbnél különbözőbb önjelölt Mikulásjelöltek, krampuszok, manócskák. Felbolydult az élet, vidámság költözött a zordon falak közé. Bizony, nem csak tanulásból áll a világ! Néha nekünk tanároknak is engednünk kell, hogy diákjaink nagyobb kedvvel vessék bele magukat a fárasztó fejtágításba...


   
Az volt igazán szép a napban, hogy az önkéntes Mikuláspalánták nem pusztán csak egy piros sapkában rohangásztak, de apró kis ajándékokkal is meglepték egymást. A felsősök meglepetésműsorral látogatták meg a kicsiket, majd saját kézzel gyártott munkákkal ajándékozták meg egymást a testvérosztályok. Szeretetre, békességre tanított a mai nap, és ez minden lexikális tudásnál fontosabb!

7 megjegyzés:

Zolika írta...

Akkor Joe bácsiéknak is jó napjuk volt.:)Én is egész nap mikulássapiban rohangáltam a suliban.:)) Nálunk is jöttek a felsőbbévesek egy-egy krampuszlánnyal, és megajándékoztak minket szaloncukorkával.:))

MJ írta...

Ez itt egy rémszarvas? :)))

Joe bácsi írta...

Zoli, biztos voltam benne, hogy te ki fogsz tenni magadért az új iskoládban is! :)
:D Aham... valami olyasmi! :)

Ági írta...

Ez legalább annyira kedves kép rólad,mint a mackóölelős fent. Kár, hogy nem minden tanár tud "kiengedni", nevetni, bolondozni. Pedig a tekintély nem ezen múlik ugye?

Ágnes

Apa54 írta...

Utálom magamat (én magammal szemben megtehetem), mert felhőtlen, ártatlan beszámolóban is találok olyat, ami szöget üt jobbsorsra is érdemes agyamban. (Kár hogy nem százas szeg bakanccsal) Utolsó mondatoddal nagyon egyetértenék, ha nem csak az év ezen a napjára koncentrálódna ilyen töményen, hanem az összesre is ekkora mennyiségben sugározhatna.
De legalább ez is van. Azzal tisztában vagyok, hogy sok szemétséget igyekeznek ellensúlyozni a pedagógusok, de az a mocsok dömpinggel, amit közvetítenek a médiák a fiatalokra, nagyon sajnos az ő erőfeszítéseik bizony kevésnek bizonyulnak. Hiába oltják a tüzet az egyik oldalon kislapáttal, ha a másik felöl tartálykocsiból élesztik benzinnel.
Kívánság részemről, de szerintem helyén való óhaj. Ne a lexikális tudás elérését preferálják, hanem azt kell megtanítani, hogy hogyan kell gondolkodni, beléjük szuggerálni, hogy még a kézenfekvő dolgok mögé is nézzenek. A gondolkodást kikényszeríteni az ellaposodott fejekből. Az adatokat megtalálhatók manapság számos helyen, de az összefüggéseket meglátató készség semelyik adathordozó eszközön sincs.

Joe bácsi írta...

Bizony, a tekintély nem ezen múlik!
Józsikám, az a helyzet, hogy jól látod. Ezek mellett pedig az oktatás-nevelés kérdését jelenleg tovább ölik, nem jó felé haladunk. Mi részünkről megtesszük ami tőlünk telik, de ez édeskevés. Ráadásul most már az amúgy lelkes pedagógusoknak is egyre inkább a kedvüket szegik, de ebbe most nem mennék bele...

Rózsa írta...

Nagyon szimpatikus a rénszarvas sapkás...

Megjegyzés küldése