2011. november 27., vasárnap

Adventi hírnök


  Ma szerte a világban meggyújtották az adventi koszorún az első gyertyát, ezzel megkezdődött a várakozás időszaka. Nekünk tegnap éjjel, a szigetvári fürdőben jutott eszünkbe, hogy ma lesz advent első vasárnapja, koszorúnk pedig nincs. Hopp, hazafelé éjfélkor gyertyavásárlás!
   
   Az egész úgy kezdődött, hogy szerencsésen rátaláltunk egy éjszakai fürdőzés plakátjára, ami elég olcsó, és csalogató volt ahhoz, hogy ne hagyjuk ki. Miközben kint a mínuszokban üldögéltünk a forró medencében, és élveztük a gőzölgést a hangulatos gyertyafényben, bevillant a mai esemény. Még pont időben, így hazafelé jövet betértünk a helyi multiba. Természetesen semmi szép kész koszorút nem láttunk, így csak gyertyákat vettünk.
Ma az adventi koszorú általában fenyőágból készített kör alakú koszorú, melyet négy gyertyával díszítenek. A gyertyák színe katolikus körökben egy rózsaszín kivételével lila. Mi eddig ehhez a szokáshoz ragaszkodtunk, ám évről-évre egyre nehezebben kapunk ilyen színekben. Az elvilágiasodott szokások szerint, ma már sokfelé különböző színű gyertyákkal díszítik az adventi koszorút, zöld, sárga, kék, fehér, arany, ezüst, narancssárga és szinte bármilyen színű lehet. 
Mi az üzlet kínálta lehetőségek közül a zöld, és narancs színűeket választottuk, majd ahhoz készítettünk Encivel közösen egy egyszerű kis koszorút. Mivel nem szeretjük, ha túl van cicomázva, néhány kis szalaggal, fahéjrúddal, tobozzal díszítettük fel. A fenyőágakat lehagytuk, eddig minden évben olyan volt, most valami újra vágytunk.... 
   Kívánok mindnyájatoknak nyugodt, békés adventi időszakot, ne görcsöljétek túl a karácsonyi ajándékbeszerzést! Elrontja, stresszessé teszi különben az egész időszakot, elűzi a varázst! Én adok is nektek rögtön egy apró kis ajándékot, hallgassátok szeretettel...  




6 megjegyzés:

MJ írta...

Ugye? Mire nem jó, ha az ember néha fürdik is? :)))

Magdi írta...

Boldog Adventi várakozást:)

Rózsa írta...

Áldott adventi várakozást, Neked és szeretteidnek.

annalíz írta...

Köszönjük.

Adelid írta...

Köszönöm. Ha benéztél hozzám, ott valami másfélét látsz!

Lili írta...

Nagyon kedves kis ajándék, köszönöm Neked:)

Megjegyzés küldése