2011. november 14., hétfő

Menet a lombszőnyegen!

  
 November 12.-én szombaton ismét túrázni voltunk, a Zöldtusa eseménysorozat hetedik kihívásán. Iskolánkból összesen 37-en vettünk részt, a Zöldpont Egyesület által szervezett őszi túrán. A többség Kati néni, és Andi néni társaságában a mini próbán 7 km-t menetelt. Gergővel és Rajmival mi ezúttal is a 31 km-es nagypróbának lódultunk neki.









   Reggel hét órakor terveztük az indulást, és bár nagyon nehezen ébredtem, Gergővel együtt pontosan oda is érkeztünk a megbeszélt időpontra. Harmadik társunk azonban elaludt, a Táncsics Mihály Gimnázium előző esti szecskabálja miatt nem tudott időben felkelni. Tudtam, hogy ott volt, ezért nem is nehezteltünk rá, csupán néhány tőlem megszokott apró cinket kapott a fél órás csúszásért, az egész út során...
Az útvonalat nem írom le még egyszer, akit érdekel, olvassa el a tavaszi beszámolómat. Ezúttal nem volt sár, csupán dermesztő hideg eleinte, és nagyon szép őszi erdő. Mindenfelé gyönyörű lombszőnyeg takarja a zselici erdőségeket, érdemes kilátogatni! Csodaszép! Élvezettel rugdostuk egész úton a lehullott faleveleket, pont mint a kisgyerekek. :)
   Hárman fiúk nagyon jó tempóban tudtunk haladni, így negyed kettőkor már be is fejeztük a kijelölt távot, a célban pedig átvehettük az érte járó apró kis jutalmakat. Szép, csendes, kellemes, de igen vidám napot töltöttünk el elballagott növendékeimmel! 
Ebből hoztam egy kis képes ízelítőt, mobillal ennyire futotta... :)



















8 megjegyzés:

Szitya írta...

Szép túrátok lehetett! Látszik az is, hogy milyen hideg volt az elején! Szép az ősz, szép az erdő, igazatok volt, hogy túráztatok!!!

Rózsa írta...

Szép túra volt, a képek erről árulkodnak.

Apa54 írta...

Kedvencem az őszi erdei illatok. Képek láttán az orromban érzem az erdő hűvösét. Köszönet érte.

Joe bácsi írta...

Valóban szép volt, és jólesett a mozgás is.
Józsi, szippants egy jó nagyot, és töltődj fel belőle a télre! Én köszönöm!

Adelid írta...

Hangulatos képek, az őszi erdőt soha nem lehet megunni. Nálatok is van finom csipkebogyó? Én a három héttel ezelőtt a Mész-hegyen nagyon finomakat ettem! Még most is érzem az ízét!

Joe bácsi írta...

Van ám! Kint az erdőben rengeteget láttunk, a kóstoló ezúttal azonban kimaradt... :(

Atkáriné Terike írta...

De jó volt! Nagyon szép fotók és szépen látszik az avar. De jó lenne ha közelebb lennék! Biztos nem hagynám ki!

annalíz írta...

Hát ennél szebb szőnyeget nem találsz...Tudsz jobbat? Természet azonos, évente megújul, gyönyörű.

Megjegyzés küldése