2011. október 26., szerda

Őszi ruházat


  Kedvenc tölgyfám őszi ruhába öltözött...


   Nem tudom ki hogyan van vele, de én nagyon szeretem a fákat. Minél idősebbek, minél terebélyesebbek, annál inkább. A tölgyfák, melyek szabadon nőnek és nem erdő sűrűjében magasodnak, különösen formásak tudnak lenni. Ez a telkünkkel majdnem szemben lévő példány is igazán szemet gyönyörködtető, különösen ilyenkor ősszel. Színpompás öltözékét mindig csodálom, sárgás-vöröses levelei abszolút impozánsak. Most a hosszú nyárnak köszönhetően kissé megkésve kezdett el átöltözni, így egy picit kevésbé látom csodálatosnak mint általában, de most is szép!

   Egy dolog az őszből amit szeretek, bár a nyirkos-hűvös idő, és a rövidebb nappalok egyáltalán nem hiányzott. Ugyanakkor mindig mindenben a jót, és szépet kell meglátni, megkeresni. Ettől lehetünk vidámabbak az átlagnál...
Kellemes őszi napokat kívánok mindenkinek!

9 megjegyzés:

Adelid írta...

Mintha én írtam volna!

Adelid írta...

Azért nem jöttem rá, hogy miért nem tudtam korábban írni. Most is ugyanúgy csinálok mindent, annyi változott, hogy jelszót cseréltem a gmail fiókomnál. Más nem.

Juhmeli írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Babi néni írta...

Nekem a köddel, az esővel és a rövidülő nappalokkal is a kedvencem az ősz. :o)

Adelid: Néha mentéskor, fejlesztéskor és egy-egy kisebb gond javításakor előfordul, hogy sokan nem tudnak megjegyzést hagyni. Általában pár napig tart, és megjavítják. Onnan tudom, hogy többen is kérdezték már tőlem ugyanezt és van egy blogja bloggereknek, ahol leírták, hogy ez előfordul és ott szokták azt is leírni, amikor kijavítják.

Juhmeli írta...

Az előző megjegyzést gépelési hibák miatt töröltem. Az állt benne, hogy oda vagyok a "tölgyetekért", és hogy nálunk még nem öltöztek át. Egyébként gondolkodtam én is tölgyben, mikor a telek végi kiserdőt tervezgettem, de kis helyre lenne benyomorítva, úgyhogy inkább máshol nézegetem őket. Jó, hogy nektek háznál áll. Jó készülődést kívánok a hosszú téli estékhez!

kovtama írta...

Pár napja találtam a blogodra, nagyon szeretek betérni ide.:)

Bohóc írta...

Szép fa. Azért még nőhet jócskán, mert a tölgyek közt ezzel a mérettel bizony "töpörtyű". :)

Joe bácsi írta...

:) Adelid, Altair már meg is adta a választ, köszönjük Neki! Nagyon örülök, hogy már tudsz reagálni.
Az ősz nagyon szép évszak, de én a nyirkos, esős részét megvallom nem kedvelem.
Juhmeli, én már ennek a kicsinyét is nevelgetem, remélem hasonlóan szép lesz egyszer. Most még csak 2 éves...
kovtama téged szeretettel köszöntelek, és szívesen látlak! Köszönöm!
Bohóc... ne bohóckodj! Töpörtyű??? Jó nagy fácska ez már, bár biztosan fog még nőni!

Adelid írta...

Köszönöm Altair, én ezek szerint pontosan akkor kezdtem el az irkálást, amikor egy ilyen időszak volt! De akkor most már úgy tűnik minden rendben van.

Megjegyzés küldése