2011. október 27., csütörtök

Óriás platán

   

 Ha már tegnap szóba hoztam, hogy mennyire szeretem a tekintélyt parancsoló méretes és formás fákat, mutatok még egyet, ami élőben egyszerűen csodálatos...
  


 A fényképek nem tudják azt a teljes szépséget visszaadni, amit a valóság rejt magában, de talán kis képzelőerővel mindenkinek sikerül vele azonosulni. Az első képet mobiltelefonnal készítettem, a másikat MJ képeiből csentem... Remélem nem bánja! :) - Tényleg, erről jut eszembe, hogy MJ-ről van egy szuper képem, ha nem tiltakozik nagyon, akkor holnap megmutatom!
Ja, a platánnal a Margit-szigeten találkoztunk, nem sokkal a vattacukros történet után. Egészséges, tekintélyt parancsoló példány, nem lehet mellette csodálat nélkül elhaladni. Már csak önmagában miatta is érdemes lett volna ide elsétálni, de a sziget ezeken felül is számtalan látványossággal szolgál. A főváros lakosainak ez nyilván nem újdonság, vidékieknek azonban szíves figyelmébe ajánlom! Ha Pesten jártok, ejtsétek útba!

   Visszatérve a fához, hatalmas! Ki tudja hány éves lehet már? Méretének viszonyításához édesanyám és Zsömi álltak modellt a fa tövében, annak egyik randevúi hangulatot idéző ágánál. El tudom képzelni, mennyi fiatal pár randevúzhatott már ezen a helyen, esetleg a vastag faágon ülve, láb lógázva....

5 megjegyzés:

MJ írta...

Teszek mellé egy nagy öreget:

http://mjozsef.blogspot.com/2009/10/tatai-oreg-to-partjan-all-ez-gyonyoru.html

Nem bánom. Ezt sem, meg jöhet a másik is. Üsse kő! :)

Joe bácsi írta...

Ollé! Nagyon impozáns!
Meg lesz... ;)

Adelid írta...

Szép fa nem mondom! Tudod itt nálunk a Strand területén is van egy, ami már több mint 400 éves. A törzsét ha jól emlékszem négyen sem értük körbe. Sajna saját képem nincs róla, de majd pótolom valamikor.

Joe bácsi írta...

Hmmm... Nem tudom ez mennyi idős lehet. Elvileg a parkosítást József nádor rendelte, valamikor az 1800-as évek elején. Talán ekkoriban születhetett? Jó kérdés!

Rózsa írta...

Szép fa, a Margit szigeten már rég jártam, talán 8 évvel ezelőtt, akkor is csodálatos volt.

Megjegyzés küldése