2011. augusztus 23., kedd

Sokat sok csapásra...

   A nyár elejére nem voltak jellemzőek, sőt amióta egyre inkább háttérbe szorul az otthoni állattartás, azóta amúgy is egyre kevesebb van belőlük. Mostanság azonban - az ördög tudja honnan-, tömegével szálltak meg bennünket, és folyamatosan megy az inzultus. Most is...

   Egyik alkalommal a közeli múltban, tartottunk egy kisebb kerti összejövetelt, amikor sokat volt nyitva a bejárati ajtónk, hiszen összenyitva a terasszal nem csak nagyobb helyet, de könnyebb átjárhatóságot is biztosíthattunk vendégeinknek. Igen ám, de amíg mi a friss levegőn kint partiztunk, addig bent a házban külön bulit tartottak a hívatlan potyázók. Megszállták az épületet, és nem tudtunk volna pihenni sem tőlük, ha nem lépünk közbe. Nem beszélve arról, hogy mindent összepiszkítanak apró fekete kis pöttyökkel, így hát légycsapóra fel!
Közel egy óra vadászat után a megtalált legyeket csatarendbe rendeztük, és megszámláltuk őket. 
   A képen 63, a valóságban legalább hetven áldozata volt a csaknem egy órás vadászatunknak. Tulajdonképpen muszáj volt tőlük megszabadulni, hiszen még egy-egy is elviselhetetlenül idegesítő tud lenni, ekkora számban pedig egyenesen katasztrófa amit művelnek. Egy valamit mégis sajnáltam velük kapcsolatban! A fecskéknek ennyivel is kevesebb táplálék jutott....

7 megjegyzés:

Bohóc írta...

A "legyek ura". :)

Juhmeli írta...

Szép termés. Most nálunk is akad egy pár, de Feri röptiben kapja el őket és kitekeri a "nyakukat". Majd leteszi valahova a hullákat, hogy majd később kiviszi a szemétbe. Persze elfelejti.:)

annalíz írta...

Én a pókokkal állok harcban...

Unknown írta...

Nálunk pókok és kecskedarazsak tömeges elszaporodása aggasztó. Reggel egy kopott seprűvel szedem le magam előtt a kertemben a pókhálókat amik éjszaka készültek. A darazsak pedig a nagy meleg miatt az árnyékos házfalon nagy kupacokban gyülekeznek. Időnként félek kinyitni az ablakokat, mert tömegesen rajzanak be a házba.

Anikó/Ann írta...

Érdekes,mert a kertben nálunk is rengeteg van idén,a légyfogókat nem győzzük cserélni,azt hittük a kutya miatt,szegényt hibáztattuk,megnyugodtam olvasva a blogbejegyzést.Ezen kívül az a rengeteg erőszakos szúnyog invázió is ennek tudható be,gondolom én.

Joe bácsi írta...

Pókok és darazsak is akadnak bőven, ez egy ilyen év. Egy darázsfészket már le is kaptam, mert veszélyes helyen volt.
Kutya ugye nálunk is van, de nem hiszem, hogy ők lennének az okai...

Apa54 írta...

Rettenetesen idegesítőek tudnak lenni, különösen a "bombázók". Addig nem hagyjuk abba üldözésüket, míg laposak nem lesznek.

Megjegyzés küldése