2011. július 1., péntek

Két hét a sport jegyében

   Véget ért a sporttábor a Matula-tanyán, ahol mozgással kezdhették a vakációt, a kaposvári fiatalok. Már hosszú évek óta rendezünk itt nyári táborokat, és a fő cél az, hogy a gyerekek olyan sportágakkal is megismerkedjenek, amelyekre máshol nincs lehetőségük. Minden évben sikeres volt,  idén sem volt ez másként.
   A tábor rendkívül népszerű, mivel a sok újdonság motiválja a gyerekeket, és kedvet ad nekik a rendszeres mozgáshoz.  A lényeg az, hogy olyan mozgásokkal ismertessük meg a fiatalokat, amivel otthon a családdal, vagy az iskolai oktatás keretében nem találkoznak. A táborlakók kajakozással, tájékozódási futással, íjászattal, görkorcsolyázással, valamint a strandsportokkal is megismerkedhettek közelről. Nagy sikert aratott a petanque nevű népi játék is, valamint az örök kedvenc, a számháború. Mindegyik hét péntekén, kerékpártúrával zártuk a programot. A Deseda-tó strandját leptük el, ahol pechünkre fürödni nem, strandsportokat azonban tudtunk játszani. Sajnos az időjárás mindkét alkalommal megakadályozta a vízben való pancsolást, igen hűvösek voltak a péntekek. Ez persze nem befolyásolta a hangulatot, és a nap sikerét. Mivel a turnusok idén csak négy napra voltak meghirdetve, és az ötödiket külön lehetett igényelni, ezért csütörtökönként voltak a sportági versenyek. Minden megismert ágban lehetőséget adtunk a megmérettetésre, ahol a győzteseket érmekkel jutalmaztuk.

   Bár a sportnapközi még mindig sikeres és népszerű, a válság nagyon érezteti a hatását. Évről-évre egyre kevesebben vagyunk, aminek legfőbb oka a pénz. Nincs a szülőknek anyagi kerete arra, hogy gyermeküknek túl sok extrát biztosítsanak. Egy ilyen apró tábor is lassan már luxusnak számít, de reméljük, hogy jövőre is még szép számban össze tudunk gyűlni. Meglátjuk, rajtunk nem múlik! 










10 megjegyzés:

Bohóc írta...

Szép feladat egy pedagógus számára.

MJ írta...

Nem is gondoltam, hogy ekkora az a tó. Naponta járok manapság arrafelé, de bent még soha nem volta. Egyszer megnézem végre.

Apa54 írta...

Látva a helyi focitábor tavalyihoz képest drasztikus létszámcsökkenését, félő, hogy a szülők egyre nehezebb anyagi helyzete miatt, ezek a kellemes nyári lehetőségek el fognak sorvadni. De addig is hadd feszüljön az ifjonti erő.

Joe bácsi írta...

Szép feladat valóban, szeretem is csinálni! Köszönöm, hogy itt voltál!

Egészen tűrhető méretekkel rendelkezik, most azonban nagyon alacsony a vízszint. Korábban jó 20-30 cm-el magasabb volt a vízállás, ami rengeteg. Nagyon sok hal is van benne, persze a horgászat itt nem úgy működik mint a Desedán... :)

Joe bácsi írta...

A lehetőségek maradnak, sőt bővülnek. Egyre nagyobb a választék táborokból, legalábbis errefelé. Anyagi szempontokból azonban tényleg gond lesz sajnos...

Magdi írta...

Ezek azok az örök élmények, amiket sosem feled el az ember.
Gyönyörű fotók készültek:)

annalíz írta...

Ismét irígykedem....

Béla írta...

Szia!

Lesz az idén tábor?
Tavaly nagyon tetszett a fiamnak.
Jönne!

Üdv!

Sirankó Béla

Joe bácsi írta...

Lesz igen! A héten már gyűjtöm a jelentkezőket rá!

Unknown írta...

2013-ban lesz-e tábor?
Üdv:
Tóth Andor

Megjegyzés küldése