2011. június 20., hétfő

Fonyódi Várhegy kilátó

  

 Átadták Fonyódon a Balaton part egyik legszebb körpanorámájú kilátóját, melyet még 2009-ben kezdtek el átépíteni. Most szombaton végre megnyitották, mi pedig vasárnap mindjárt meg is látogattuk Enikővel.




   Nagyon szép, meredek út vezet felfelé, kiépített tanösvénnyel. Minél magasabbra megyünk a kilátás egyre szebb lesz, bár a sűrű erdő ebből sokat takar, ám a táj festőiségéhez nagyban hozzájárul. A többszintes kilátót akadálymentesítették, ennek során kialakításra került a kilátószint, akadálymentes parkoló, mosdó, és akadálymentes gyalogút. 






Felérve a kilátóba elénk tárul szemközt a Badacsony, Szigliget és a Szent György-hegy, majd a Keszthelyi-hegység lapos hegytömege. Követik a berényi dombok, a keresztúri part, Máriafürdő és Fenyves villái. Tovább a Tóti-hegy, a boglári domb, mögötte a somogyi part egyenes vonala, a Tihanyi-félsziget, Kenese, délnyugatra a Nagyberek vége sincs mocsármaradványai. Igazán szép körkép látható, megéri ide ellátogatni!
   Nekünk vasárnap még szerencsénk volt, ingyen látogathattuk meg ezt az igazán impozáns kilátót, de a jövőben is csak jelképes összeget kell érte fizetni. Felnőtteknek 150, diákoknak, mozgássérülteknek 100 forintos díj mellett lehet gyönyörködni a tájban. Nézzétek meg, mert a képek nem adják vissza az élményt!



























6 megjegyzés:

Kósa Márta írta...

Szép lehet!

Nagy Farkas Dudás Erika írta...

Menni lenne kedvem, oda :)

MJ írta...

Szépre sikeredett a felújítás. A kilátás eddig is az volt. :) Szeretem az ilyen kilátókat, főleg miután már "megállapodott" a benne lévő anyag.
És akkor leng, hajlik, nyikorog, pattog, reccsen. "Beszédes" lesz a kilátó. No és ami a lényeg, olyankor már nincs rajta tumultus. :)

Rózsa írta...

Kérlek, nézz be a blogomba, 50 év felett, van számodra valami:)

Manó írta...

:) Nagyon szép a panoráma, jók a képek!

Apa54 írta...

Kösz, hogy elmentél helyettem, mert így én is részese lettem abban a szépségben, amiben élőben tudtál gyönyörködni.

Megjegyzés küldése