2011. május 8., vasárnap

Berepültek!

   Jó dolog itt aggodalmaskodni a blogban, mert utána szerencsére hamar beigazolódik, hogy hiábavaló volt az izgalom. Így lett ez most is, hiszen máris nagy örömet okoztak nekem érkezésükkel kedvenc, frakkot viselő berepülő pilótáim.

  
   Május elsején fejeztem ki aggodalmamat a fecskék hiányát illetően. Akkor azt gondoltam, nagy a baj, hiszen a jó időnek köszönhetően már meg kellett volna érkezniük. Tavaly, az igen vacak, esős időjárás mellett is itt voltak már akkor. Most már látom, idén is késésben van a természet. Bár előbb beindultak a növények, később mégis vegetálni kezdett minden. Így lehetett a fecsikkel is! Szombat délelőtt azonban arra lettem figyelmes fűnyírás közben, hogy nagy sebességgel elhasít a fejem mellett az első kis felderítő, majd hirtelen megjelentek a többiek is. Ez a nap azzal telt, hogy feltérképezték a terepet. Mindegyik fészekhez rövid pillanatokra odarepültek, majd azonnal el is szálltak. Mi Bundással leültünk az udvar közepére, és percekig csak kapkodtuk a fejünket. Kellemes élmény volt!
   Ma reggel amikor kimentem a konyhába, ismerős csivitelést hallottam a terasz felől. Két kis fecske "beszélgetett" éppen, a tavaly megsérült fészekben! Figyeltem őket, és az udvart is egy darabig, a másik fészkekben is voltak. Ide-oda repkednek még, végérvényesen nem tudom, hogy beköltöznek-e, de a jelek biztatóak. A sérült fészek javításának még nem álltak neki, de sokat időztek odabenn. Most már sokkal derűsebben látom a jövőt... :)
Legalábbis ebben a tekintetben!

(Bocsánat, a fotók kissé életlenek lettek, ezt adta a technika, és a körülmények!)

7 megjegyzés:

Macsek írta...

Nagyon örülök! :D:D:D Én is aggódtam már miattuk... Egy tornáchoz KELL a fecskecsalád :)))

Unknown írta...

Én is nagyon örülök a fecskéidnek! :) Hozzám is visszajöttek a cinkék. Nekem "nyári panel cinkéim" vannak. Télen felém se néznek, de a költési időszakban folyamatosan fürtökben lógnak az eleségen. Közben a tengelicék csipkedik a nekik kitett felmosóról a fészeknekvalót. :D

Joe bácsi írta...

Köszi Macs, szerintem is kötelező kellék! :)
Réka, nálam a cinegék fordítva működnek. Nyáron keveset látok belőlük, télen viszont van bőven! Aranyosak lehetnek a tengelicek is... :)

Éva írta...

Anyósomnál is van az eresz alatt egy-két fecskefészek, és minden évben visszajönnek a madarak. Nagyon szeretjük őket.

baratella írta...

Nálad akkor már nincs kiadó üres fecskefészek. Berepültek!Nálam meg éppen kirepültek, kissé szomorú vagyok,hogy eltűntek a biztonságot adó fészekből. De hát ez az Élet rendje.

annalíz írta...

na ugye.....

Magdi írta...

Én imádom őket és boldog vagyok, hogy visszajöttek azok a fecskék:)

Megjegyzés küldése