2011. április 4., hétfő

Vihar, majd mégsem

    A hétfői nap mindig pocsék egy munkahelyen, hiszen a hétvégi "lazulás" után ki szeret újra munkába menni? Én egyébként általában igen, mégsem rajongok a hétfői napokért. Ennek inkább az az oka, hogy mindig túlzsúfolt, és hosszú. Ilyen az órarendem. Mégis elterveztem mára egy kis fűnyírást, mivel a tavasz melegedő napsugarai alaposan el kezdték húzni a fűszálakat, az eső áztatta talajból. Minden évben az elsők között állok neki ennek a munkának, idén azonban mindennel el vagyok maradva, így a hétvégén más kerti foglalatosságok, valamint a futás, távol tartottak ettől a ténykedéstől. Fáradtság ide vagy oda, ma azért neki szerettem volna állni. Nem sikerült...


    Az iskolából még csodálatosan meleg, napfényes időben indultam el. A buszon már láttam, hogy csúnya felhők közelednek, amikor hazaértem akkor pedig Bundás erősített meg abban, hogy valami készülőfélben van. Őnagysága ugyanis tombolt! Mély gödrök, kiásott növények, szanaszét hurcolt játékok és faágak jellemezték az udvart. Tájkép csata után! Bundi igencsak izgága volt, nekem pedig nem volt szívem összeszidni. Apró sóhajtás után rendbe tettem mindent utána, közben pedig lecsapott az idei első, tavaszias vihar szele. Az ég mélykék sötétségben úszott, kövér vízcseppek kezdtek kopogni a talajon. A szél roppant nagy erővel kezdett csapkodni, de a viharból mostanáig nem lett semmi. A sötét fellegeket néha szétszaggatja a szél, olykor kisüt a nap is. A fűnyírásnak viszont lőttek mára!
    Mondhatjuk, hogy a sors keze a pihenés felé terelt, de valahogy ez most nem vigasztal. A héten kevés nap érek rá ekkora munkára, ráadásul esős időt jósolnak. Ilyenkor pedig úgy nő a fű, mint a bolondgomba... Mire végre majd eljutok odáig, hogy lenyírjam, jól meg fogok szenvedni ezzel a "csöpp" kis területtel.... Mindezt leszámítva jó volt nézni ezt a nem túl kellemes természeti képet, és beleszagolni a közelgő eső illatába! 

11 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én gyönyörű 25 °C-ba mentem úszásra ide fél kilométerre, hazafelé meg majd elfújt a szél a félig vizes hajammal. Itthon a szüleimet egy csurom vizes, össze-vissza fújt hullámzó kis emberke várta, nem a kedves kislány :D (Budvig Alexa voltam a 6.a-ból :) )

Joe bácsi írta...

Alexa, ez aranyos hozzászólás volt! Köszönet érte, remélem nem fáztál meg! Ami a kedvességet illeti, az eső nem moshatja el, és a szél sem fújhatja el!

Lagor írta...

Itthon vagyok, de megéreztem a hétfői napot!!! A vihar pedig mostanra ért ide... :)Már kopogtat a redőnyön és a szobát is igen hűti... :)

annalíz írta...

Mifelénk az ég is dörgött.Még jó, hogy koradélután ablakot pucoltam.....

Macsek írta...

Minket meg körbevillámlott a vihar :) Itt egyetlen csepp sem esett - de ez normálisnak számít. Ha mifelénk zuhog, akkor meg a szomszéd falvakban nem... ki érti ezt?
Hétvégén nálunk is megvolt az első fűnyírás, de már hetek óta metszünk, gazolunk, készítjük elő az ágyásokat a palántáknak.. Két kiskorú segítségével - igazán jó dolog :))

Joe bácsi írta...

Itt se nem dörgött, se nem villámlott. Az eső is csak pár pillanatig kopogott, szerencsére. Bár a frissen veteményezett magoknak biztos jól jött volna. Én is végre végeztem a metszéssel, gazolás még rengeteg van, de a melegágy legalább elkészült. Képzelem, hogy milyen lehet a kiskorúakkal... :)
Vannak vízválasztó helyek, találkoztam már én is ilyennek. Enikő szülőfaluja is ilyen, de sok esetben nálunk a Deseda is ilyen vonalat képez!

Vadvirág írta...

Felénk a szél, este 7 után borzolta amit csak ért, de eső semmi. Ma reggel viszont esik...csendesen. A tavaszi eső, aranyat ér...szép napot!:)

KisVirág írta...

Hjaj, hogy én mennyire imádom a nyárelő viharokat! Amikor a Prospero szórja a villámait, mikor a csatornák torkosan nyelik a vizet és oltják szomjúkat, és ahogy akár a földig is hajolnak a fák...tegnap vártam...azt ígérték jön...hétfő volt :) mégsem jött. Úgy látszik a vihar sem szereti a munkakezdést :))

batorba írta...

A vihar az csak jött, aztán meg is állt...éppen most is esik.:-(( Még jó, hogy ma nem kellett dolgozni mennem. Jobb szeretek ilyenkor benn ücsörögni. Amúgy a hétfői munkakezdésre csak annyit tudok mondani, hogy inkább két péntek...ha kérhetem..:-))))

Macsek írta...

(Óóó a Deseda :))) Ifjúkorom vidám színhelye. A Toponári fele :))

bocs off: végtére a posthoz ennek nincs sok köze :)) )

Joe bácsi írta...

Vadvirág, akkor tavaly elég sok arany esett...
KisVirág, én is szeretem! Csak ne legyen túl sok belőle, mert a jó időt azért jobban...
Batorba kérheted, de sajnos nem tudok mit tenni.. ;)
Macsek nem baj, azért jó, hogy említetted. Örülök, hogy szép emlékeket idéztem fel benned!

Megjegyzés küldése