2011. április 6., szerda

Négy évszak, és egy fa

Nyár
   Egyik tanulóm, most a pályaválasztás kapcsán a fotográfia szakot választotta. Nagyon szeret fényképezni, a közös túráinkon is mindig ő csinálja a képeket. Nemrégiben behozott nekem egy csomó fotót, azok között találtam egy olyan témát - tulajdonképpen többet is-, mely nagyon megtetszett. Az egyik kaposvári lakótelepen lévő fát fényképezte le minden évszakban.


Tél
   Szép a fa, szépek szerintem a képek is. Kicsit emelne az értékükön, ha mind a négy felvétel teljesen ugyanabból a szögből, azonos perspektívából készült volna, de így is átjön amit be szeretett volna mutatni. Nekem a fában nagyon tetszik, hogy olyan dús lombozatú, nyáron mintha bokor lenne! Rengeteg madárnak adhat otthont és rejtekhelyet! A négy évszak közül a tél és a nyár emeli ki leginkább a természetes szépségét. Az őszi egy kicsit életlenebbre sikerült, és sajnos már kopár a fa. Kár, hogy nem látszódnak a színpompás levelek! 

   Jó ötletet adott ezzel a leányzó, mert nálunk is látható az út mentén egy igazán szép, hatalmas tölgyfa. Ő ősszel a legszebb, akkor a levelei különböző színeket öltenek, igazán csodálatos. De a többi évszakban is mutatós, ezért elképzelhető, hogy most ellopom a csajszi ötletét... Már ha megengedi! :)

Tavasz
Ősz


8 megjegyzés:

Agnes. írta...

Nagyon erdekes a tema, es nagyon szepek a fotok Joe!
Mindig szerettem az ilyen parhuzamokat, vagy nem is tudom hogy nevezzem, de igy kapcsolni dolgokat, megfigyeleseket, es kepben szo nelkul is ott van minden.

Szep delutan kivanok!

Nyárády Károly írta...

Szerintem Vivaldi sem hozná jobban a formát, ezt meg kell adni! :-)))

Magdi írta...

Nagyon szép képek!
Én is sűrűn fotózom a fákat. Számomra, mind egyedi és különleges szépség.
Szeretettel.Magdi

Ági írta...

Micsoda különleges, szépre érzékeny és fogékony, kreatív diákjaid vannak!
Ez kicsit olyan, mint az én elhatározásom a lányaimmal vagyis, hogy minden évszakban elmegyünk LIBEGŐZNI és bringó hintózni a Margit szigetre, mert annyira klassz így találkozni a négy évszakban pompázó természettel.

Más. Jelezték többen, hogy rendszeres olvasónak jelölték magukat a blogomban mégsem látszik a kis képük. Téged sem látlak a többiek között. Megteszed, hogy megpróbálod újra és ha most sem megy, akkor utána járok hol lehet a hiba a rendszerben?

Köszönöm,

Ágnes

Joe bácsi írta...

Köszönöm mindenkinek, a fényképész nevében is... :) Aranyosak vagytok!
Ági megtettem! Most látszom, de ez a múltkor is így volt. Nem tudom, hova lettem. Tőlem is eltűnt egy ember, nem is tudom ki. De ő lehet, hogy szándékosan...
Remélem a probléma megoldódik! :)

annalíz írta...

Mindegyik szép....

Hanczur írta...

Nem lenne jó, ha mindig ugyanonnét csinálná, mert az a műszaki fotózás. Dokumentálás. Ebben a kis fotósban több van, mint amit észrevettél. Ő a fára volt kíváncsi, és én is küldök egy elismerő kézszorítást, vagy ha lány akkor egy homlokpuszit.

Joe bácsi írta...

Naná, hogy a fára volt kíváncsi! És a kontrasztokat is jól állította be, a nyár-tél, tavasz-ősz, stb. Gondolod, hogy nem vettem észre? Dehogynem, csak nem kell mindent az emberek szájába adni. Meg kell fejteni! Nem véletlenül tettem fel a képeit...

Megjegyzés küldése