2011. április 15., péntek

A nagy szemétszedés   A tavaszi megújulás jegyében, húsvéti nagytakarítás gyanánt, várostakarítási napokat tartottak Kaposvárott. Pénteken a város diákjai tették rendbe iskoláik környékét, szombaton pedig a teljes lakosság részvételét kérte a polgármester. 
   Nem tudom a mai nap miként sikerült és hogyan zajlott - mert mi túrázni mentünk a szabadba-, de a tegnapi nap folyamán a teljes Kisfaludy iskola kivonult mások szemetét eltakarítani. Magam sem voltam rest lehajolgatni a rengeteg elhajított cigarettacsikkért, műanyag palackokért, és egyéb papír, valamint háztartási hulladékokért. Szörnyű, hogy mennyi szemetet hajigálnak el az emberek, és emellett hadd ne soroljam fel, milyen undorító dolgokat is lehetett találni. Kaposvár pedig még nem is számít egy rendetlen városnak szerintem, mégis ilyenkor csak a fejemet tudom csóválni....

  
   Diákjaink kaptak gumikesztyűket és zsákot a munkához, majd a kezdeti morgás ellenére elég alapos munkát végeztek. Jutalmuk pedig nem csak a tisztaság érzete, a jól végzett munka öröme volt, mindenki kapott egy túró rudit is ajándékba. Köszönjük mindenkinek a segítségét, tettünk valamit a közösségért!
A képeket egyik diákunk édesanyja készítette lakásuk ablakából, majd átküldte nekem. Köszönöm szépen!


5 megjegyzés:

MJ írta...

Szép dolog. Nagyon szép. Egy a baj az egésszel.
Pont azt nem neveli -mert nem vesz részt- akit a leginkább kellene!

Lagor írta...

Iskola itt van a közelünkben, szinte mindennap van valami szemét az árokban...
Nagyon szép dolog amit tettetek, kívánom, hogy a tisztaság sokáig tartson! :)

Agnes. írta...

Itt felenk is van minden evben, de majd majusban, amikor jobb az ido.
Talan annyiban mas, hogy az iskolaknak a sajat korzetuket kell, ami nem tudom mekkora sugaru, hany utcabol tevodik ossze.
A lakossagnak kulon nap van.A harmadik szomszedunk, egy nagyon kedves no, mar nem is fiatal, 70 koruli, de minden reggel setara indul, visz egy zacskot es amit talal szemetet beleszedi, tornanak eli meg.Amulom reggelente, amikor keszulunk o mar jon a zsakkal haza.Nem lattam meg hasonlot .

JO munkat vegeztetek!

Joe bácsi írta...

MJ - EZ igaz, de nem árt a jövő nemzedékét sem a jóra szoktatni...
Lagor - Köszönjük szépen! A tisztaság sajnos innentől nem csak rajtunk múlik.
Agnes - Nálunk is ilyen, mert az iskola körzetét takarítottuk, szombaton pedig ment a lakosság...
A hölgy tényleg egyedi eset... :)

annalíz írta...

nagyon jó dolog. A mi iskolásaink is, művelik ezt, utánuk gyönyörű tisztaság lesz....

Megjegyzés küldése