2011. április 3., vasárnap

Győztesek futása

   Véget ért a 7. T-Home Vivicitta városvédő futás helyi fordulója, és eldőlt végre a párbaj is. Sokan szkeptikusak voltak Kaposvár győzelmét illetőleg, legalábbis én nem sok optimista emberrel beszéltem ez ügyben. Amikor a pólókat osztottam az iskolában, akkor kijelentettem, hogy győzni fogunk. Mit ad Isten, lehurrogtak még a tanítványok is. Lehetetlen, hiszen Szeged sokkal nagyobb! Mondták ők, a kishitűek! Ma mégis kinek lett igaza?

   

   Szeretem, ha igazam van... Már tegnap amikor Szegeden lezajlott a futás, akkor tudni lehetett a nem hivatalos eredményt. Ott 10122 ember állt a rajtvonalhoz, nálunk ekkor az előnevezés már 11.000 fölött járt. Ma a szép időnek is köszönhetően, illetve Kaposvár és környéke aktivitásának betudhatólag még közel 1000 ember nevezett a helyszínen. Végeredményül 13208 nevezővel Kaposvár hivatalosan is győzött, elnyerte a Vidék Futófővárosa címet. Hajrá Kaposvár!
Ez utóbbi mondatomat egy televíziós kamerába is jó hangosan sikerült belekiabálnom, ha valaki őrültnek tekintene mikor meglátja, csak tessék. Ma a város lakossága örömmámorban úszott, jobban mondva futott. A rajt kb. 35 percig tartott, rajtam már az izzadságcseppek is megszáradtak, mire az utolsó emberek egyáltalán el tudtak indulni. Na, nem azért, mert én futottam viharos gyorsasággal, hanem tényleg ekkora volt a tömeg. Jó volt látni ennyi sportolni vágyó embertársamat. 
Megvallom őszintén, hogy a Kossuth téren lévő bemelegítést úgy ahogy van, kihagytam. Fogalmam sincs mi zajlott ott Katus Attilával, mert beálltam viszonylag az elejére a sornak, nem akartam a tömeg kellős közepébe beszorulni. Encinek ez az elején annyira nem tetszett, de belátta az igazamat. Így is a rajtjel után jó darabig csak tipródni tudtam, nehéz volt kerülgetni az embereket. Jó 300 méter után azonban szabaddá vált az út, lehetett sebességet váltani. Nem vagyok jó futó, de ami tőlem telik, ilyenkor megteszem. Végül 12:53 alatt beértem a célba, ahol csokit, Abonett csomagot, és frissítő vizet kaptunk. Enikő is szépen teljesített, pedig nem érezte jól magát. Éppen ezért esetében sétáról volt szó, mégis lefutotta 21 perc alatt, ami szerintem szép eredmény volt!
   Az utolsó futók olyan fél öt magasságában érkeztek meg, ekkor jött az eredményhirdetés. Ekkor tudtuk meg a hivatalos eredményt, megnézhettük a győzteseket, és az ajándéksorsoláson ismét nem nyertünk semmit... Az iskolánk is csak hatodik lett a mozgósítási versenyben, pedig soha ennyi nevezőt még nem tudtunk felmutatni. 615 fő volt az előnevezetteink létszáma, köszönet érte minden Kisfaludys diáknak, szülőnek, pedagógusnak egyaránt! A helyszínen is még nagyon sokan mentek nevezni, de az a végső eredménybe már nem számított bele. Azzal együtt sem tudtuk volna a legnagyobbakat hátunk mögé utasítani, de büszke vagyok azokra, akik eljöttek. Köszönöm! Hajrá Kisfaludy, hajrá Kaposvár!!!

12 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én is futottam!!!Nagyon jó program volt és örülök neki,hogy győztünk,és én is hittem benne,hogy lefutjuk Szegedet...

MJ írta...

Annak tudatában, hogy Szegednek százezerrel több a lakosa -ma néztem utána- nem kis teljesítmény a győzelem. Pedig én nem is futottam! :)

Joe bácsi írta...

Pedig volt aki kutyával futott, így a N. Andris is például. Csatlakozhattatok volna a Zsömivel... :)

Barbi írta...

Én is futottam. Jó program volt. Büszke vagyok Kaposvárra!!!!!

MJ írta...

Zsöminek tömegiszonya van. :)

Névtelen írta...

"Véget ért a 7. T-Home Vivicitta városvédő futás"
Azért ez messze nem igaz, a budapesti verseny még csak most jön.

Joe bácsi írta...

Barbi, mindannyian azok vagyunk!
MJ. tudom, csak élcelődtem... :)
Kedves nem tudom ki, igaz. Én helyi viszonylatban gondoltam, de valóban nem volt pontos a meghatározás. Javítottam!

Éva írta...

Én is futnék, ha jobb lenne a kondim. Majd lesz egyszer az is!:-)
Tenni akarok érte.

Magdalena írta...

Hallottam a versenyről a rádióban, és azt hiszem vesztettem volna, ha fogadok a győztesre... Ezek szerint Kaposváron sokan vagytok, akik tudták, hogy megtudjátok csinálni. Gratulálok!

Névtelen írta...

Nem rég operáltak de a kisfiammal és a barátimmal természetesen végigsétáltuk.A lényeg hogy ott lehettünk és a városunkat a nyeréshez hozzásegítettük.V.

Szitya írta...

Le a kalappal! Mi csak magunk, családilag, vágunk neki a vasárnapi fővárosi futásnak. A Vivicittának sajátos hangulata van, ami sokakat magával ragad és ez olyan jóóóóó!
Üdv,
Balogh-Ficsor Szilvi

baratella írta...

Gratulálok Neked, barátaidnak, ismerősöknek,
diákoknak, mindenkinek aki részt vett e nemes vetélkedésben. Jó példát mutatva az összefogás erejére. Én Kaposvárnak szurkoltam, szeretem ezt a várost, a hangulatáért, a rendezvényeiért.
S mint dunántúli város, tartsunk össze.

Megjegyzés küldése