2011. április 1., péntek

"Bolond"óra...

   Április elseje a tréfák napja. Ennek alkalmából kitört a bolondóra iskolánkban, mondhatni szabadjára engedtük gyermekeink képzelőerejét, megadtuk magunkat a tréfa erejének. Türelempróbáló nap volt ez a pedagógusok számára, de ma mindenhez igyekeztünk jó képet vágni. Néhány túlerőltetett poén kivételével végül egy igazán vidám napot tudhatunk a hátunk mögött...




   Pizsamában és mamuszban, különféle tréfás öltözékekben rohangáló tanulók, lánynak maszkírozott fiúk, plüssállatkák tömkelege tette igazán különlegessé az iskolát. Leragasztott ajtók, papírral becsomagolt táblák, fordított órák, felcserélt nyelvi csoportok, különböző apró kis trükkök okoztak örömet diáknak és tanárnak egyaránt. Mert ma mindenki egy kicsit engedett bolondosabb énjének, persze a józan ész határain belül. Kicsit hosszabbak voltak a szünetek, szólt a humorrádió, de mindezek mellett persze az órák sem maradhattak el. Valamivel viccesebben és lazábban teltek, de tanulni sajnos ilyenkor is kell! 
 






  Az én testnevelés órámra is pizsamába öltözve érkeztek a tanulók, felcserélték a fiú öltözőt a lányokéval, és hozták magukkal az álomőrzőiket, cumijukat. Ez utóbbi remélem csak ma került elő a szekrény mélyéből, bár ha mégsem, akkor sok mindent megmagyarázna... :) Ma játékos órát tartottunk, a tanmenetbe belefért. Muszáj ilyenkor egy kicsit nekünk is engedni, jól gondolom? Jó nap volt, de azért nem bánom, hogy évente csak egyszer kerül rá sor...



16 megjegyzés:

Mónika írta...

Jaj, de jó!
:)))
Igazán jókat "rötyögtem" a képeket" nézegetve, nagyon humorosak, találékonyak voltak a lányok!
:D
(gondolom mekkora poén lehetett az öltözőket felcserélni, feltéve, ha még számítottak is az érkezésedre)
:)

most jöhetnék azzal, hogy-bezzeg az én időmben...
-de sajnos, akkoriban nem voltak (vagy csak az én iskolámban) ilyen rugalmasak a tanárok!

Vigyázz, mert ez a nap még nemért véget, kitudja mit tartogat számodra!!!
:D

georgina írta...

Nagyon jó szerintem a tanárok hozzállása,jó hogy igy fogjátok fel.A gyerekeknek is biztos több még így a kedvük is a tanuláshoz sajnos nálunk régen ez nem volt igy milyen kár.. Jó hétvégét kívánok!

annalíz írta...

Nálunk, az én gyerekkoromban még nem volt az iskolában ilyen bolondóra, de egymást azért megvicceltük.Ha az illető bevette, jött a nevetés, kiabálás: "Április bolondja, május szamara...."
Szerintem jó dolog ez, és a gyerekek biztosan imádják...

Névtelen írta...

Hatalmas volt a mai nap, főleg a nagyszünet. Kakasjárásban végigvonatoztuk a sulit..
Sőőőt még "Megy a gőzős Matek órára"-t is kellett énekeltünk Mariann néninek.. :'DD
Köszönjük a sok türelmet, de ahogy nézem a tanárok is eléggé jól érezték magukat. :DD
Ismét jók lettek a képeim. :DD

MJ írta...

Nagyon jópofák! Bevallom én el is feledkeztem erről a napról. Na majd jövőre. Úgy átvágok mindenkit, de úgy! :)

online-lehetőségek írta...

Nagyon jó ez így igaz, anno mi is csináltunk ilyeneket a suliban. Jó volt most nosztalgiázni egy kicsit . Köszönet érte Neked Joe bácsi:))

Máárk írta...

Nagyon izgalmas volt ez a nap.Csak az volt a kár,hogy utolsó órában megírtok a föci témazárót.

Apa54 írta...

Az a baj, hogy csak egy nap van ilyen az évben (a tanulóknak). A tanároknak meg ez a szerencse. Egy kis bolondozás nem árt, sőt használ.

Macsek írta...

Jajj de jó volt pár pillanatra visszaélni magamat :D:D:D Mi anno kisautókból "taxisblokádot" raktunk az ajtó elé és mi is megcseréltük a nyelvi csoportokat :D:D
azt gondolom, hogy az ilyentén lazább napok közelebb hozzák a tanárokat és a tanulókat is egymáshoz :)

Szitya írta...

Szia Joe bácsi!
Na, megjöttem 103.-nak... Négy lánnyal... :-)
Bolondok napja volt nagylányoméknál is, ő is pizsiben, meg felemás dolgokban vágott neki a napnak!
Üdvözletem,
Balogh-Ficsor Szilvi

Joe bácsi írta...

Sziasztok! Köszönöm mindenkinek a kedves hozzászólásokat, látom ismét egy hullámhosszon vagyunk. Örülök, hogy tetszett. :)

Szitya, köszöntelek nálam, örülök jöttödnek. Hamarosan ellátogatok majd hozzád én is, momentán ki vagyok purcanva... :))

Ági írta...

Kedves Joe "bácsi"!
Móni barátnőmtől tévedtem hozzád és nem voltam rest, pár npja fel is iratkoztam hozzád rendszeres olvasónak.
A Bolondok napjáról írtam éppen ma én is és szomorúan konstatáltam, hogy hiába volt meg 3 lányomban a bolondozáshoz való kedv, az iskolában és az oviban se volt hozzátok hasonló pedagógusi hozzáállás. Pedig bolondozni jó, főleg ha legális azon a bizonyos április elsején.

Ágnes

Joe bácsi írta...

Kedves Ági, üdvözöllek a virtuális világomban! Köszönöm, hogy feliratkoztál. Gondolom nem nyilvánosként, mert nem vettem észre, de ez nem baj....
Ami a bolondozást illeti, szerintem is jó, csak nehéz a sok gyereket ésszerű keretek között tartani. Ezt valóban nem minden pedagógus meri felvállalni. Mi is elfáradtunk benne rendesen, de azért voltak jó pillanatok! :)

Ági írta...

Joe bácsi! Dehogynem nyilvánosként, csak egy másik fotóval. Egy arc látszik belőlem. Második sor utolsó helyén kukucskálok. Megvan?

Ágnes

Joe bácsi írta...

Jaj, így már megvan! Tényleg... Annak idején meg is akartam nézni, hogy kit rejt az arc, de valamiért elmaradt... Most viszont pótoltam ezt a hiányosságot! :)

Magdi írta...

Milyen jó nézni ezeket a kedves tanulókat, ahogy önfeledten mosolyognak és milyen jó tudni, hogy vannak ilyen gyermekszerető tanárok:)
Szeretettel.Magdi

Megjegyzés küldése