2011. április 27., szerda

Az udvari kertész

   Nem, nem lettem gazdag továbbra sem, még mindig a magad uram, ha szolgád nincsen típusú emberek közé tartozom. Akad azonban egy nagyon aktív kertész a családban, aki szorgoskodásával kiérdemelte, hogy megemlékezzek róla pár szó erejéig itt a blogomban. Nehogy elfelejtsem öreg napjaimra....




    Természetesen Bundás az ügyes kis kertész, aki újabban az ásó mesteri címre pályázik. Nagyon igyekvő lett, szorgalmasan gyakorol minden egyes olyan alkalommal, amikor távol vagyok. Ha vizsgáztatnom kellene, minden bizonnyal átengedném, főleg azok után, hogy a húsvét előtti időszakban kiszedett néhány, már ember magasságú fagyalbokrot a kerítés tövéből. Minden biztos alapon, ezek közül néhányat alaposan meg is metszett, és szétterítette nekem az udvarban. Addig is voltak ügyes próbálkozásai kisebb növényekkel, de ez volt a csúcs. Későn értem haza, nem a megszokott időben. Mivel időjárási front is volt, ezért nagyon türelmetlenül várt már, a feszültséget pedig olyasfajta gyakorlatozással sikerült levezetnie, aminek nem különösebben örültem. Kétségkívül nagyon ügyes, de nem kapott dicsérő szavakat a mutatványáért. Olyannyira nem, hogy hál'istennek azóta ezt nem ismételte meg. (Remélem most nem szóltam el magam...)
Továbbra is készülnek azonban szép méretes gödrök az udvarban, szerencsére többnyire ugyanazokon a helyeken. Ezért is szidalmaztam egy darabig, most már hagyom. Mindig olyankor ás, ha nagyon hiányol. Ezért hiába is szidom le a gödrökért utólag, mert nem kapcsolja össze a tényleges problémával a mérgességemet. Mivel olyan helyeken rendezi a terepet, ahol sok vizet nem zavar, ezért nyugodtan betemetem a munkáját, hogy legközelebb ismét ugyanitt dolgozhasson. Egyelőre bevált a módszer, de ha tudtok jobbat, várom az ötleteket...
   Úgy tudom fiatal állatoknál elég nehéz művelet az ásásról való leszoktatás, de ahogy öregednek, úgy csillapodik ez a hajlam. Remélem így lesz, mert Bundi minden ilyen rosszalkodása mellett is nagyon jó társunk. Ezzel együtt szeretjük, de azért jó lenne ha a kertészkedést ránk hagyná a mester... :)

7 megjegyzés:

MJ írta...

Ügyes lány, ügyes! :)

Andi írta...

:) hihi :) nálunk is van egy Bundás... Tappancs személyében :)
Tetszett a bejegyzés... :D vicces (bocsika, legszebb öröm a káröröm :D )

Szép napot!

annalíz írta...

Ismerősek a képek, Burkus is ilyen aknákat ásott a kertben, amíg élt.Soha nem komolyodott meg....

Unknown írta...

Az én kutyám Csoki, nem csak ásni tud de a kerítést is szét tudja szedni és így már nem nagy gond számára a szökés.
http://lalalator.blogspot.com/2011/02/januar-februar.html

Mónika írta...

Bundi, olyan mint egy rossz feleség, ha későn érkezel haza...
Csak leshetsz, hogy mit kapsz tőle!
:)
Kíváncsi leszek arra, hogy Fáni mennyire fog segédkezni a kertrendezésünkben.
Ezalatt a párnap alatt,/mióta nálunk van/ úgy néz ki, nem fűlik a foga efféle munkákhoz...
:D

baratella írta...

Bizony nekem sincs jobb módszerem, mint a gödrök betemetése .Maxi és Frida rendszeresen más és más helyeket néznek ki maguknak.Nekik a meleggel van a bajuk, télen ritkán kaparnak, de amit jő a meleg ,nosza behozzák a lemaradást.De még mindig jobb ez mint a kerítés szétszedés.

Joe bácsi írta...

Kerítés szétszedés? Még csak az kéne... :)
Bundi télen is kapart, de akkor kevesebbet. Inkább a frontokra érzékeny!

Megjegyzés küldése