2011. március 20., vasárnap

Veszélyt jelző veszélyes tábla

   Az alattunk húzódó 67-es főút egy igen veszélyes szakaszán fényképeztem le ezt a táblát. Az út egyébként véleményem szerint nem lenne veszélyes, ha mindenki ésszerűen közlekedne, de mint tudjuk nem így van. Mióta itt lakom, rengeteg baleset volt ezen a szakaszon. Konkrétan a táblától pár méterre pottyant fejtetőn bele egyszer az árkunkba egy Fiatos, a legszomorúbb történet pedig az a négy fő halálát okozó esemény volt, amiről nyáron én is írtam. Kell tehát a tábla, de ez biztosan jó így?

   Veszélyes úttestre, jegesedésre hívja fel a figyelmet. Ez nagyon rendben is lenne így, bár mint helyi amatőr én nem a jelenlegi helyére tettem volna, hanem jóval előrébb. Ahol most van, ott már szépen szoktak csúszkálni a lelkes gáztaposók. Valamikor pár hete kidöntötték ezt a táblát, szépen derékba kapta valami nagyobb jármű. Elképzelésem sincs mi lehetett, mert elég magasan van rajta a sérülés. Talán egy mezőgazdasági jármű kaszálta el, aminek néha igencsak kilógnak az alkatrészei az útról. Körülbelül két hétig feküdt a sérült, mire jöttek a közútkezelő szakemberek, és vidáman felállították, visszahajtogatták. Azóta kicsit aggódva szemlélgetem a rokkant eszközt, vajon meddig fog ez így állni? Ez a cső igencsak rideg anyag, ha megreped akkor már könnyen törik. Ezen is látszódik már a repedés. Mi lesz akkor mikor jönnek az erős, viharos szelek, amelyek néha még az egészséges testvéreit is megtépázzák? 
   Remélem amikor a meggyengült anyag végképp megadja magát a természet erejének, éppen nem jár ezen a forgalmas útszakaszon senki. Nem dől rá egy autóra sem, nem riaszt meg senkit sem. Nem szeretnék vészmadárkodni, csak aggaszt ez az újabb emberi hanyagság. Elhiszem, hogy kevés a pénz, de ettől még talán nem kellene emberi életekkel játszani. Mert ez akár abba is kerülhet majd... Ne legyen igazam! 

4 megjegyzés:

MJ írta...

Vannak újrahasznosítható fémek begyűjtésére szakosodott lelkes amatőrök. Majd ha megnyaklik végleg, akkor ők elviszik. Azután a közútkezelő hoz másikat. Vagy nem. Ez utóbbi a valószínűbb.

Joe bácsi írta...

Nem tudom. Amíg kidőlt állapotában sanyargott az út szélén, többször is voltak ezek a bizonyos szakik, mégsem nyúltak hozzá. Vélhetően félnek a büntetéstől. Ez még rendben is lenne, én csak a végleg megnyaklik helyzet körülményei miatt aggódom. Tudom, kicsi az esélye.... és ha mégis?

online-lehetőségek írta...

Sajnos elég sok ilyennel találkozik az ember nap mint nap, a hídon a zászlórúd 15.-én ugyanígy volt meghajlítva a táblák,stb.... pedig fontos az útjelző tábla, hisz nem mindenki ismeri ott azt a szakaszt.

annalíz írta...

Még csoda, hogy ott van....a gyűjtők még nem figyeltek fel rá.

Megjegyzés küldése