2011. február 16., szerda

Valamikor hajdanán...

   Tameri kezdte, rajta kérjétek majd számon. Arc-kép bejegyzése során szóba került, hogy van édesapámról és rólam is egy ceruzarajz. Megígértük, hogy megmutatjuk... hát itt van!


   Apu nem késlekedett, hamar előszedte az övét, melyhez igen jó történet is tartozott. Én nem kapkodtam el a dolgot, voltak egyéb témáim, azokat helyeztem előtérbe. Már csaknem elfeledkeztem kötelességemről, mikor megszólalt a lelkiismeretem: az ígéret szép szó...!
Ez a rajz 1995 nyarán született meg egy Balaton parti üdülőben, Fonyódon. A hajdani Kaposvári Ruhagyár üdülőjében többször is nyaraltunk, sok kedves emlékem fűződik hozzá. Többek között az első igazi szerelem is, de most ezt a témát megtartom magamnak. :) Az említett évben szomszédunk volt egy fiatal, talán egyetemista srác, aki ilyen rajzokkal szerezte nyári keresetét a fonyódi mólónál. Egyik nap sokat beszélgettünk, rajzleckét is adott nekem. Emlékül lerajzolt, és odaadta a mű elkészítésénél használatos ceruzát is, hogy azzal gyakoroljak. Ennél többre már sajnos nem emlékszem, de mindezt a keveset szívesen idéztem fel. 
   Rajzoló művész nem lett belőlem, hamar alábbhagyott a lelkesedésem. Az emlék azonban megmaradt, és most kicsit megerősítettem... 

7 megjegyzés:

Tameri írta...

Remek rajz!
Köszönöm, hogy ilyen hamar megmutattad és elmondtad röviden a történetét. Kár, hogy nem tudod az alkotó nevét.

A magadban tartott emlékkel is felcsigáztál... :D Ugye, Te is úgy gondolod, hogy itt a remek alkalom egy novella íráshoz?! ;)
Apukád remekül műveli... gondolom Te is... :)

Magdi írta...

Nagyon jól sikerült rajz.
Az emlék is szép, ami hozzáfűződik.
Szeretettel.Magdi

Agnes. írta...

Nagyon kedves tortenet, emlek:)es nagyon jo rajz!

Nagy Farkas Dudás Erika írta...

:)

MJ írta...

Emlékszem. Jókat nyaraltunk ott.

annalíz írta...

Tényleg jó a rajz...

georgina írta...

Nekem is tetszik a rajz,és a történet is!

Megjegyzés küldése