2010. december 23., csütörtök

Ajándék saját kézből

 "Sokkal értékesebb a magad alkotta ajándék. - Amíg készíted, mindig arra gondolsz, akié lesz. Nem egy pillanat csak, amíg megveszed, hanem hosszú órák, esték, amíg elkészülsz. Ezalatt beépül az ajándékba a szereteted is." Kálnay Adél
Azt gondolom nem vagyok egyedül azzal a problémával, hogy bizony szegényes az eklézsia nagyon. Minden fillért be kell osztani, jóval kevesebb jutott az idei karácsonyra. Egyébként is az ünnep a szeretetről szól, az ajándék csak eszköz ennek kimutatására, örömszerzéshez. Mert adni jó! De hogyan, ha nincs miből?

   Régen is saját maguk készítették az emberek az ajándékokat, ezt mi is megtehetjük. Igaz, nem ér fel egy ripsz-ropsz megvásárolt telefonnal, vagy plazmatévével -mert valakinél csak ekkora méretű ajándék jöhet szóba-, de több benne a szeretet. Barátainknak mi apró cserép- és csipeszfigurákat, valamint ajtódíszeket gyártottunk. Óráink mentek el vele, de szívünket - lelkünket beleadtuk Enikővel, és talán így is sikerült örömet okoznunk. Nem nagy értékű ajándék, viszonylag könnyen, mindenki által elkészíthető apró figyelmességek ezek. Pont ami sokaknál már hiányzik az ünnepből.
   Téli figurákat választottunk, hóembert, mikulást, rénszarvast. Amikor átadtuk őket, láttam elérni a kívánt hatást! Mert nem csak a gyorsan megvásárolt, drága és személytelen csecsebecsékkel lehet kimutatni karácsony igazi mibenlétét, a szeretetet. Néha egy apró figyelmesség jóval többet ér! Ebből kívánok mindenkinek nagyon sokat, nem csak karácsonyra! 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése