2010. november 15., hétfő

Rajzfilmfigurák

   Őrület! A facebook mindig szolgál újabb és újabb meglepetésekkel, őrültségekkel. Nagy részük agyament hülyeség, céltalan unaloműző. Vannak azért aranyos ötletek is, mint például a profilképek kicserélése kedvenc rajzfilmhőseinkre. Mi ebben a lényeg? Semmi! Egy kedves aranyos ötlet arra, hogy egy kicsit előhozza belőlünk gyermeki valónkat, és emlékezzünk. Arra az időre, amikor még mi is önfeledten tudtunk örülni Vuknak, Törp papának, és a többieknek.

   Én még ma is nagyon szeretem a rajzfilmeket, nem érzem szégyennek ha kedvem támad egyet-egyet megnézni. Gyűjtöm  őket, bár a mai modern mesék némelyikétől bizony égnek áll minden hajszálam. Hétvégente azonban nem telhet el reggel Tom és Jerry, valamint a törpök nélkül, Encivel összebújva együtt mosolygunk a kedves poénokon. Úgy érzem, ettől csak még inkább ember vagyok.  Alapvető kulturális élmény a mese és vele együtt a rajzfilm, nem csak a gyerekeknek!
   Igen, egy nagy gyerek vagyok. Ezt már számtalanszor megkaptam, de inkább ez, mint a drogfüggőség, vagy alkoholizmus. Ne féljünk felvállalni gyermeki énünket, így teljesebb és boldogabb életet élhetünk. Én így gondolom, ezért most szerdáig rajzfilmhősként virít a portrém! 

6 megjegyzés:

Domesz.=) írta...

Nekem is annyira megtetszett ez az ötlet..és olyanjó látni,hogy nem csak én vagyok oda az igazi régi mesékért...Amikor sokak üzenőfalára kiírtam, vagy az állapotomat látták, megkérdezték tőlem:"mi értelme ennek?" , és tényleg semmi...Mégis ez a sok mesefigura az ismerőseim között mosolyt csal az arcomra:) Mennyien rajongunk az oroszlánykirályért, Arielért, Tom és Jerry folytonos viszályáért,Törp papáért, Hófehérkéért, és még hosszú a sor...:)
Mert igenis mindenkiben ott van a gyerek=)

Joe bácsi írta...

Pontosan! Köszi, hogy hozzászóltál Domesz!

Apa54 írta...

Én nem szeretem kampányszerű dolgokat, de most az egyszer (nem biztos) meggyőztettek.

Joe bácsi írta...

Én sem szeretem, a kivétel olykor azonban erősíti a szabályt!

MJ írta...

Így igaz! Vuknak például én is tudok örülni, s vele együtt nagyon sok régi rajzfílmnek, mesének. Ezeknek a mai agyament "hirigelős" történeteknek sem a célját, sem a mondanivalóját nem látom.
Gyűjtsd csak továbbra is a szép történeteket, nézd őket és buzdíts másokat is erre! Valóban nincs ezen mit szégyellni. Sőt! Légy rá büszke, mert felfogásodat tükrözi.
Én büszke vagyok rád fiam! Ezért is!

Joe bácsi írta...

Köszönöm!

Megjegyzés küldése