2010. október 14., csütörtök

Ölelés

„Az ölelés ideális ajándék.
Mindenkire illik a mérete,
És senki nem ellenzi, ha tovább adják.”  
Hugo Ball
 

   Október 15-én ünnepeljük az ölelés világnapját. Első hallásra igencsak abszurd ötletnek hallatszik, mégis kedvemre való az ötlet. Az ölelés az egyik legprofibb kifejező módja érzelmeinknek. Meg sem kell szólalnunk, egyszerűen a másik megérintésével kölcsönösen feltöltjük egymást szeretettel. Egy-egy ölelés során az agyban oxitocin szabadul fel, ami pedig feszültségoldó, és boldogság érzetet kelt. Egy ilyen nehéz, stresszes világban kinek ne lenne erre szüksége?

   Az ölelés egészséges. Növeli a szervezet ellenálló képességét, oldja a feszültséget, elmulasztja a dühöt, keserűséget, búskomorságot. Jót tesz az álmatlanság ellen, felpezsdíti a vérkeringést. Megfiatalít, még sincs semmi kellemetlen mellékhatása, valóságos csodaszer. Teljesen természetes, életünk szerves része, mégis csínján bánunk vele. A pozitív érzelmek kimutatása a másik iránt ebben a rohanó világban háttérbe szorult, pedig tényleg nem vesz sok időt igénybe, és ettől jobban mennek dolgaink. Benne van minden: őszinteség, elfogadás, szeretet, békesség.
   Mindezt a jót holnap tartsuk szem előtt, öleljük meg szeretteinket, barátainkat, akár még rászoruló távolabbi ismerőseinket is! Próbáljuk mindjobban beépíteni mindennapjainkba! Hátha tényleg szebb lesz az élet! Én is megyek megölelgetem most nyomban a feleségemet!
Szabad az ölelés!

4 megjegyzés:

georgina írta...

Nagyon tetszett amit az ölelésről írtál,bár többen
így gondolnák kevesebb baj lenne a világban.Köszönettel Georgina

Joe bácsi írta...

Köszönöm, jó lenne, valóban! Ma az iskolában sok ölelkező barátot láttam, még ennek a puszta látványa is jóleső érzéssel töltött el. Remélem sokaknak lesz szép a napja!

Apa54 írta...

Na ezt próbáld meg Amerikában. Ott már a Mikulásnak sem szabad ölébe venni a gyermeket, mert azt is szexuális zaklatásnak veszik. Pedig nagyon jó dolog a szexuális tartalom nélküli testi kontaktus is. Nekem minden nap október 15-e van.

Joe bácsi írta...

Ez a történet valójában tőlük indult, nem tudom pontosan mikor. A diákjaimat egyébként én sem ölelgettem, nem csak zaklatási szempontból, hanem mert nem illő dolognak tartom. Nem ilyesmiről szól ez a nap...

Megjegyzés küldése